AKOM toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, ilgili daire başkanı ve şube müdürleri de hazır bulundu. Toçoğlu toplantıda gerek esnaf gerekse de vatandaşın mağdur olmaması için ortak kararlar üzerinde hassasiyetle çalıştıkları vurgusunda bulundu.
 
“Vatandaşımızı mağdur edemeyiz”
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Biz hemşerilerimizi asla mağdur edemeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak durumundayız. Bu zamana kadar esnafımızın, esnaf temsilcilerimizin mağdur olmaması adına ortak akılla gerekli kararları aldık. Ancak malum esnafımızın talepleri karşılanmadığı taktirde kontak kapatacağı şeklindeki ifadeleri kamuoyuna yansıdı. Olası bir kontak kapatma eylemine karşı bizim de vatandaşımızı mağdur etmememiz gerekiyor. Bu konuda Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm altyapı ve fiziki imkânlara sahibiz. Ayrıca ifade etmek isterim ki, devlet kurumlarının tehdit edilmesi kabul edilemez” dedi.
 
“Esnafa validatör uyarısı”
Ellerinde her alana dönük bir B planı olduğunun altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu kontak kapatma konusu gerçekleşti diyelim, biz üzerimize düşeni derhal yapar ve B planını devreye alırız. Bu konuya anında müdahale ederek çözüme kavuştururuz. Hem elimizdeki araçlar hem de kısa sürede ilave yapacağımız araçlarla vatandaşımızı biz taşımaya devam edebiliriz. Bu konuda bir tereddüdümüz yok. Vatandaşımızın mağdur olmaması için kontak kapatılan bölgelerde belediye otobüsü çalıştırabiliriz. Çünkü biz vatandaşımızı taşımakla mükellefiz. Ayrıca 290 özel halk otobüsüne validatör (elektronik ücret toplama cihazı) taktık. 10 Ekim Pazartesi gününden itibaren validatörünü açmayan esnafla ilgili gerekli işlemler başlatılacak. Bunu da ifade etmiş olalım” ifadelerini kullandı.
 
“Ortak aklı önceleyeceğiz”
Toçoğlu, “Özel halk otobüsü esnafından tarafımıza ulaşan zam konusundaki beklentileri kurmaylarımız almış durumda. Bu konuda çalışma zaten yapılıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi de bu konunun üzerine hassasiyetle eğilmiş durumda. Sektör esnafını elbette düşünüyoruz. Bugün burada esnafımızın mağdur olmaması için ortak kararlar aldık. Esnafımızdan zaman zaman zam konusunda bazı talepler geliyordu. Her kesimin iyiliği açısından en olumlu sonuçta mutabık kalmak ortak arzumuzdur” şeklinde konuştu.