Gerçekleştirilen ziyarette Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Sakarya Temsilcisi Alig Baghirov ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Sosyal Birliği Başkanı Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Ganire Paşayeva arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

“Geleceğimiz daha güçlü olacak”

Görüşmede söz alan Milletvekili Paşayeva; “Sakarya ve Sakarya’nın tüm ilçelerini her zaman yanımızda görüyoruz. Hocalı soykırımının acısını hala içimizde yaşıyoruz. Azerbaycan olarak bu konuda haklı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Biz Türk Milleti olarak gerçekleri tüm Dünya’ya haykırmak ve adalet arayışımızı sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Biz aydınlar ne kadar çok olur ve ne kadar çok çalışırsak geleceğimiz daha güçlü olur. Karasu’da Karabağ’ı simgeleyen bir caddenin, bu caddenin yanı sıra da bir de park yapılması fikrimizi Sayın Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na ilettik. Bugün de bu konuyu içeren protokolü imzalayıp, süreci başlatmak niyetindeyiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye ve diğer Türk devletleri arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her zaman güçlü olduğunu vurgulayan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise; “Hocalı’da yaşadığımız soykırımın 23. yılını geride bıraktık. Bir tek Hocalı’da ki şehitlerimizin değil tüm Türk halkının meselesidir bu. Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını her zaman paylaşıyoruz. İlçemizde bulunan bir caddeye Karabağ adını vermek için gerekli ilk adımları attık ve iyi niyet protokolünü imzalayarak ilk süreci başlattık” dedi.