Edinilen bilgiye göre Kandıra ve İzmit ilçelerini birbirine bağlayan D-605 karayolunda biri kamyonet, dört aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybeederken çok sayıda kişi yaralandı. İzmit’den Kandıra istikametine giden İbrahim A. idaresindeki 54 ZP 015 plakalı otomobil, aşırı hız ve yağışın etkisiyle 41 F 6488 plakalı kamyonet ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada yaralanan otomobil sürücü İbrahim A., Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, otomobilde bulunan ve ağır yaralanan Fatma A. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, ağır yaralanan Nigar A. İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken aynı otomobilde bulunan Nevzat A. (58) ve Orhan A. (48) ise hayatını kaybetti. Kandıra-İzmit istikametine gitmekte olan 01 BL 772, 41 PP 256, ve 41 AY 640 plakalı otomobiller duramayarak kazaya karıştı. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında toplam 9 yaralı kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Cesetler ise Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Kandıra Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

ÖNLEM ALINMAYINCA İKİNCİ KAZA YAŞANDI
İlk kaza nedeniyle yol trafiğe kapanırken olay yerine gelen trafik ekiplerinin çalışmaları sürdüğü sırada kaza yerinden yaklaşık 100 metre ileride başka bir zincirleme trafik kazası daha meydana geldi. Araçların kuyruk oluşturması üzerine 34 GH 1064 plakalı otomobil kaza yerinden yaklaşık 100 metre gerideki kuyruğun sonunda beklemeye başladı. Bu sırada aşırı hız nedeniyle duramayan 41 AD 384 plakalı otomobilin sürücüsü, kuyrukta bekleyen otomobile çarptı. Aşırı hız nedeniyle duramayan 34 GRA 99 plakalı otomobilin sürücüsü de 41 AD 384 plakalı otomobilin sürücüsüne arkadan çarptı. Kazaya en son karışan 41 NF 627 plakalı otomobilin sürücüsü ise önündeki zincirleme kazayı son anda fark ederek direksiyonu kırdı ve yol kenarında kanala düşerek durabildi. Kazada 34 GRA 99 plakalı otomobil ve 41 AD 384 plakalı otomobilin içerisinde bulunan toplam 4 kişi yaralandı.

Yaralılar ise kaza yerine çağrılan başka ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Trafik ekipleri ise toplamda 9 aracın karıştığı kazalarla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.