Ziyarette konuşan Üstün; “16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında sizleri ziyaret etmek istedik. Eğitim-Bir-Sen’in desteğinin her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Türkiye genelinde yüzde 60, Sakarya özelinde ise yüzde 70’lerin üzerinde bir sonuç hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkımız tarafından çok seviliyor ve ciddi bir karşılığı var. Hollanda ve Almanya ziyaretlerim de oldu. Orada da yurttaşlarımız, gurbetçilerimiz son derece heyecanlı ve merakla çıkacak sonucu bekliyor. Avrupa’da milliyetçilik duygularının yeniden ivme kazanmasıyla Hollanda hükümeti kendi siyasi seçimlerini lehlerine çevirmek için bizlere bir gerilim yaşattılar ve bunun neticesinde seçimden galip olarak çıktılar. Bu gerilimin devam etmesi iki ülke ilişkilerine çok ciddi zararlar verir. Avrupalı devletler en kısa sürede bu hatalarından döneceklerdir diye düşünüyorum” dedi.



“Hizmet üreten bir STK’yız”
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Milletin vicdanı sivil toplum kuruluşları eliyle yansır. Ancak, sivil toplum kuruluşları içinde sendikaların yeri ayrıdır. Çünkü eğer bir toplumda huzur ve saadet temin edilecekse, bu, özgürlük, emeğin karşılığının elde edilmesi ve insani değerler çerçevesinde hepimizin huzur içinde yaşayacağı bir ortamı sağlamakla mümkündür. Bunun öncüleri, emeğin karşılığı, herkesin hakkını aldığı ve herkesin insanca bir hayat kalitesine kavuştuğu bir ortamı temin etmek ve bu çerçevede de milletine, memleketine ve temsil ettiği kimselere layık olmak için mücadeleyi veren insanlar olmalıdır. Bunun için de sendikacılığımızı çok önemsiyoruz. Bu ülkede yapılacak hangi hizmet varsa, o hizmetin gerçekleşmesi için kolları sıvamış, memleketi, milleti adına hizmet üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz” dedi.

“Evet oyu kullanacağız”
16 Nisan’da yapılacak referandum konusuna da değinen Mengen, “Herkes bilmelidir ki, biz Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak referandumda Türkiye’nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir Türkiye için ‘evet’ oyu kullanacağız. Bugün milletvekilleri yasama görevi yapmak yerine yürütmenin bir parçası haline gelmiştir. Hâlbuki yeni sistemde milletvekillerinin tek bir görevi olacak, o da, yasama faaliyeti. Yargı erki görevini bağımsız şekilde yapacaktır. Yani yeni sistem ile Cumhurbaşkanını denetleyebilecek. ‘Diktatörlük, tek adamlık, başkana kimse karışamayacak’ iddiaları, tamamen bilinçsizce ortaya atılan iddialardır. Cumhurbaşkanının şu an Meclisi feshetme yetkisi var fakat yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil. Yeni sistemde Meclis feshedildiğinde Cumhurbaşkanı kendini de feshetmiş olur. Bu ülke, milletvekili transferlerinin yapıldığı, yargının yürütmeyi kelepçelediği sistemden sorunları çözen, millet iradesinin önünü açan sisteme geçecektir. Bunun için 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz. Millet için faydalı olacak ne varsa bizim irademiz oradadır. Öncülük etmekten onur duyarız. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, aciz değiliz, güçlüyüz. Bentleri yıkan seller gibi ‘evet’ için geliyoruz ve bu değişimin desteklenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.