Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu; 34 Aydınlar Ocağı temsilcinin katılımıyla Bursa’da gerçekleşen "38. Aydınlar Ocaklarının Büyük Şurası" hakkında bilgi verdi.

Cerrahoğlu; 34 Aydınlar Ocağı temsilcinin katılımıyla Bursa’da gerçekleşen şuraya Sakarya’dan Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Cengiz Arslan ve eşinin de katıldığını söyledi. Başkan Cerrahoğlu; “Şuranın ilk gün açılışı programında Bursa Aydınlar Ocağı Başkanı İhsan Bilgili, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal ile oturumuna; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Şehabettin Harbut’un da katıldığını söyledi. Anayasa Çalışmalarına Milli Bakış konulu oturuma konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. D. Hasan Tunç ile Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden M. Tevfik Gülsoy katıldı. Oturumun ikinci gününde; Balkan savaşlarının 100. yılı nedeniyle konuşmacı Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Çelik ile Kosova Aydınlar Ocağı Başkanı Ferhat Şirin katıldı” dedi.

Sonuç Bildirgesi

Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu şura kararının ülkenin sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim, siyasi ve dış politika ile ilgili yapılan çalışmalar sonuç bildirisiyle kamuoyuyla paylaşıldığını da belirtti.