Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Başkan Yrd. Av. Yeliz Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Avukatların yoğun katılımı ile adliye önünde gerçekleştirilen darbe karşıtı basın açıklamasında tekrar hukukun üstünlüğüne vurgu yapıldı. Başkan Kazan,Yönetim Kurulu adına yapmış olduğu basın açıklamasına darbe teşebbüsü sırasında bu kalkışmaya karşı koyarken şehit olmuş vatandaşları anarak başladı. Kazan, Sakarya Barosu olarak şehit ailelerine ve gazilerimize hukuki destek sağladıklarını, olaylar sırasında mağdur olan vatandaşlarımızın da her zaman yanlarında olduklarını sözlerine ekledi.

ADALETİN TECELLİSİ İÇİN
Sakarya Barosu olarak Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, milli egemenliğe dayalı parlamenter sisteme sonuna kadar bağlı olduklarını ve her türlü darbeye karşı olduklarını ifade eden Başkan Kazan, ülke olarak çok zor günler geçirdiğimizi belirterek, bu sıkıntılı süreçte hukuka her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu ve hep birlikte evrensel hukuk değerlerinden vazgeçmeden, toplum vicdanını yaralamadan, milletin adalete olan inancını sarsmadan adaletin tecellisi için çalışmamız gerektiğini söyledi.
HUKUK DEVLETİ
Demokratik hukuk devleti olarak yargılamaların şeffaf olması gerekliliğine vurgu yapılan basın açıklamasında, kişilerin savunma hakkı sonuna kadar kullanılmasının esas olduğu ve halk vicdanında en ufak şüpheye yer bırakmayacak şekilde gerçek suçluların tespit edilerek hak ettikleri cezaları almaları için tüm avukatların çok daha büyük titizlikle görevlerini yerine getirmeleri gerektiği belirtildi. Başkan Kazan, yaşadığımız bu acı günler nedeniyle öfkeli olduğumuzu fakat bu acının ve öfkenin bizi ele geçirmesine, hukuk devletinden ve adil yargılanma hakkından uzağa düşürmesine izin vermeden hain çetenin temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

HAİN ÇETEYİ SEVİNDİRMEYELİM
Başkan Kazan; “Yapılan yargılamalarda suçluların arasına masum tek bir insanın karıştırılması, delil olmadan bir tek gün bile bir kişinin gözaltına alınması en çok devlet içerisine çöreklenmiş bu hain çetenin, bu milletin canına kast etmiş kalleş teröristlerin, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamızı istemeyen mihrakların işine yarayacaktır. Bu duruma asla fırsat vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

CESUR HALKIMIZ
Tehlikeyi fark ettiği anda tankların karşısında durabilen bu cesur, yüce milletin barış ve huzur içinde yaşamayı fazlasıyla hak ettiğini dile getiren Başkan Kazan geçmişte yapılan hatalarda ders alınarak, ayrışmaktan, kutuplaşmaktan ve aramıza serpilen kin ve nefret tohumlarından kurtulmamız gerektiğini belirttiği konuşmasına birlik beraberlik mesajı ile son verdi.