Sakarya Barosu Avukatlarından İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Barosu Başkanlığına adaylığı şu açıklamalarıyla duyurdu:
"Bizler adaletin sesi halkın nefesiyiz. Yargının kurucu unsuru olan avukatların evrensel hukuk kuralları gereği hak ettiği biçimde, yargı içinde temsili olmaksızın adaletin tesis edilmesi ya da tesis edilene adalet denilmesi mümkün değildir.

Avukatlar bugün bir varlık mücadelesi içindedir. Avukatların mesleğin içinde karşılaştığı sorunlar aslında başlı başına avukatların sorunu değil milletimizin de sorunu olup, hak arama özgürlüğünün önünde ciddi engel teşkil ettiğinden, aslında ulusal bir meseledir. Ortak akılla çözülmesi ise gereklidir.

Avukatlar yaşadığı sorunlardan ari olarak mesleğini icra edebildiğinden, tesis edilecek gerçek adeletin varlığı için hukukun üstünlüğüne gönülden inanan bizler, ülke genelinde ve yerelde özveri ile çözüm odaklı ve bitmek tükenmez irademizle çaba sarfetmek için demokratik bir anlayışla baroyu yönetmeye talibiz.

'Ben değil biz' demek için çıktığımız bu yolda şeffaf, çoğulcu, katılımcı, ötekileştirmeyen, dayanışmayı önceleyen anlayış ve vizyonumuzla, Cumhuriyet değerleriyle, 'hak', 'hukuk', 'adalet için olmazsa olmaz avukatların sorunu çözebilmek adına çaba sarfetmeye adayız."

Avukat İlknur Ebiz Yıldız kimdir?

27.11.1976 yılında İzmir ili Kınık ilçesinde dünyaya geldim.

İlk öğrenimimi Zonguldak ilinde Gazi İlkokulunda ve Ortaöğretimimi ise İzmit ilinde İzmit Ortaokulunda tamamladım.

Liseyi Bolu ilinde Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdim ve 2001-2002 eğitim öğretim yılında lisans eğitimimi tamamlayarak Sakarya Barosuna avukatlık stajım için başvurdum.

2003 yılından bugüne değin, Sakarya Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktayım.

2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında Ceza Hukuku alanında Yüksek Lisans Eğitimimi "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu" başlıklı tezimle tamamladım.

Sakarya Barosu 2016-2018 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. Bu görevimin yanı sıra Sakarya Barosu'nda faaliyete başladığım günden bugüne değin çeşitli komisyon ve merkezlerde görevler üstlendim. Staj Eğitim Merkezinin Eğitim Programlarında, CMK Uygulama Merkezi'nde yıllara sari ve düzenli biçinde eğitimci avukat olarak, meslektaşlarımın eğitim süreçlerine katkı sunmaktayım.

Ceza Hukuku, Taşıma Hukuku, Kamu İhale Hukuku, Sağlık Hukuku, Kooperatif Hukuku alanlarında mesleki faaliyetlerimi yürütmekteyim.

Aynı avukatlık bürosunda birlikte çalıştığım Sakarya Barosu Avukatlarından Av. Oğuzhan Yıldız ile evliyim. İki kız çocuğu annesiyim.