Sakarya Üniversitesi Mizan Hukuk Topluluğu ve İlahiyat Fakültesi Mefküre Topluluğu tarafından “Yeryüzü Sürgünleri: Mültecilik” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Avukat Uğur Yıldırım katıldı. Mülteciliğin tüm insanlığın sorunu olduğunu dile getiren Yıldırım, mültecilere bakışta yeni bir perspektif kazanılması gerektiğini söyleyerek, “Mültecilere batı perspektifinden değil de insani perspektiften bakmamız gerekiyor. Daha da özel bir perspektiften bakacak olursak mültecilik sorunu aslında biz Müslümanların sorunudur. Cetvelle çizilmiş sınırlar insanları ırkçılığa, faşistliğe itti. Hâlbuki İstanbul ve Bolu arasında nasıl fark yoksa Halep ve Hatay arasında da fark yok. Bu coğrafyadaki yapay sınırları insanlık vicdanından kaldırmak lazım. Ülkemizde bulunan mültecileri de misafir olarak değil kardeşimiz olarak görmemiz gerek” dedi.

Avrupa’nın mültecilere karşı yaklaşımının gayri insani olduğunu dile getiren Yıldırım, “Avrupa yıllardır kendi yaşlı nüfusuyla yapamadığı işleri mültecilerden faydalanarak yapıyor. Bünyesinde barındırdığı mültecileri kullanmakla beraber kötü koşullarda yaşamaya sevk ederek başka ülkelerdeki mültecilere biz sizi istemiyoruz mesajını veriyor” diye konuştu.