Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) LLP/Comenius programı kapsamında 7-11 Kasım tarihleri arasında Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi tarafından yürütülen “The Magic Touch” projesinin beşinci buluşması gerçekleştirilecek. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Express Publishing’in de katkılarıyla altı ülkeden (Litvanya, Almanya, İtalya, Finlandiya, Kıbrıs, Polonya) gelen öğrenci ve öğretmen gruplarını ağırlayacak.

Proje, Avrupalı öğrencilerin ülkemizi en iyi şekilde tanıma fırsatını bulmalarının yanı sıra öğrencilerin yabancı dil becerilerinin gelişimini ve farklı kültürleri tanımalarını sağlayacak. Proje dâhilinde öğrenciler tarafından ortak bir masal yazılacak ve bu masal tiyatrolaştırılarak önümüzdeki yıl İtalya’nın başkenti Roma’da sahnelenecek. “The Magic Touch” projesine dâhil bütün ülkelere gidilmesi ve bu ülkelerde tiyatro ile ilgili çalışmalar yapılması plânlandı. Bu doğrultuda, içerisinde Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de bulunduğu gruplar tarafından Polonya, Litvanya ve Finlandiya’ya gidildi ve bu ülkelerde kostüm, sahne geçişleri gibi çalışmalar yapıldı.

Projenin Sakarya ayağında ise tiyatronun sahne tasarımının yanı sıra öğrencilerin kaynaşması adına çeşitli sosyal aktiviteler de yapılacak.