Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, kurumun yöneticileri ile bir araya geldi. Ormanpark’ta gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Sebahattin Belik ve Sezar Ercan, daire başkanları ile şube müdürleri katıldı. Devam eden projelerle ilgili bilgiler veren, 2018 yılında hayata geçirilecek projelere değinen Keleş, hedeflerinin koordineli çalışmalar sonucu yakalanan başarı çıtasının daha da artırılması olduğunu belirtti.

“SASKİ varsa sorun yok”

Dr. Rüstem Keleş, “Kurum yöneticilerinin SASKİ’nin çalışma ahlakını kavraması, bunu çalışma hayatına yansıtması bizim için önemli. Bu nedenle sizlere son derece güveniyoruz. Eksiklerimiz elbette var. Bunları da en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağız. SASKİ varsa sorun yok diyoruz. İşlerimizi buna göre yürütmemiz gerekiyor. Çıtayı yükseğe koyduk. Allah’a şükür arıtma kalitesinde, içmesuyu kalitesinde bir başarı yakaladık. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisimiz Türkiye’de 193 arıtma tesisi arasında revizyona ihtiyaç duymayan 3 tesisten biri oldu. Atıksularımızı dünya standartlarında arıtıyoruz.  Bunu aşağıya düşürmeyeceğiz” diye konuştu.

“Gerekli deneyim var”

Yatırımların son durumunu da değerlendiren Dr. Rüstem Keleş, “Kaynarca içmesuyu projesi tamamlandı. Güneyde Taraklı ve Geyve’nin üst mahalleleri için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları bu sene toparlayacağız. Orada da bir sorunumuz yok. Hendek için yeni çalışmalarımız olacak. Küçük dokunuşlarla yaşanan sorunları minimuma indirebilecek deneyime sahibiz. Akçay Barajı’nda ikmal ihalesine çıkıyoruz. Dolgu bitti. Kalan işleri de tamamlayarak yılsonuna kadar barajı su tutmaya hazır hale getireceğiz.”

“En büyük altyapı çalışması”

Sözlerini sürdüren Keleş, “Serdivan’ın yüzde 100’ünü kapsayacak şekilde planlama yapıldı. Orada kayıp kaçaklarla ilgili güzel sonuçlar alıyoruz. Yapılan bölgelerde yüzde 15’lere düşürmeyi hedefliyoruz. Erenler’de önemli bir yağmursuyu çalışması yapıyoruz. Sakarya tarihinin en büyük altyapı çalışması Erenler’de yapılıyor. Arkadaşlarımız buradaki çalışmalarda büyük emek sarf ediyor ve hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Karasu içmesuyu projemiz tamamlanmak üzere. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nde kısa süre içerisinde su almaya başlayacağız. Ana hatlarıyla bu çalışmalarımız bu yıl bitmiş olacak. Önümüzde Akçay Barajı ikmal projesi, Hendek Uludere 2. Etap Projesi ve Dikmen Projesi var. Karapürçek ve Küçücek’in atıksularını Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlamak için projemiz hazır. İhaleye çıkacağız. Şehrimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.