Atatürk Heykelinin yer aldığı ve şehrin en merkezi yerinde bulunan Kent Meydanı’nın “çirkin ve kirli görüntüsü”nü eleştiren adaylar, ellerinde çöp poşetleri ile, meydanda biriken çöpleri topladı.

Partinin aday tanıtımı sonrasında hep birlikte Kent Meydanı’na geçen Vatan Partisi vekil adayları, “çöp yığınları içinde bırakıldığı ve Atatürk’e saygısızlık yapıldığı” gerekçesiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesini topa tuttu.

“Atatürk’e saygısızlık”

Vekil adayları, “Bu meydan hem Atatürk’ün heykelinin yer aldığı, hem de bir dünya törene ev sahipliği yapan, Sakarya’nın en merkezi meydanı. Çöp yığınları resmen Atatürk’e saygısızlık. Büyükşehir Belediyesine düşen bu meydanı temiz tutmak. Sadece bayramda değil, her zaman bakımlı olmasını sağlamak. Belediye yetkililerini, meydanı bu çirkin görüntüden kurtarmaya çağırıyoruz. Biz Vatan Partisi milletvekili adayları olarak, meydanın temiz olmasına katkı vermek için bugün buradayız. Her zaman da burada oluruz. Ancak bu iş belediyenin sorumluluğunda. Belediye yetkilileri üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştular. / Hülya SÜRÜCÜ