Görüşmede devam eden çalışmalar ile ilgili Başkan Toçoğlu’na bilgiler veren Alişan, SESOB’da büyük bir uyum yakaladıklarını belirterek, esnafın fikir birliğine vardığı taleplere dönük desteklere kayıtsız kalmadığı için Başkan Toçoğlu’na şükranlarını iletti.
 
“Taleplerimizi rahatlıkla ifade ediyoruz”
Hasan Alişan, “Biz esnaflar için en önemli kriter halkımızın memnuniyetidir. Kayıt dışına yönelik olarak beraberce gereken adımları atıyoruz. Esnafımızın hizmet standartlarını yükselten tüm gerekliliklerin hayata geçirilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun büyük desteğini arkamızda hissediyoruz. Büyükşehir Belediyesine taleplerimizi çok rahat bir şekilde ifade edebiliyoruz. Sorunlarımızı, taleplerimizi, ihtiyaçlarımızı konuşarak hallediyoruz. Çözüm odaklı çalışıyoruz. Şoför esnafımızın araçlarını yenilemesi ve vatandaşımıza daha iyi hizmet sunabilmesinde gerekli ne varsa bir bir gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
“Kaliteden ödün vermiyoruz”
Minibüs ve dolmuş esnafının bir talebini daha Başkan Toçoğlu’na iletmek istediklerini söyleyen Alişan, şunları söyledi; “Bu esnaf kesimi 5 yıldır ulaşım konusunda herhangi bir zam beklentisini gündeme getirmemişti. Bu süreçte çevre iller ulaşıma yüzde 25 oranında zam yaptılar. Biz kaliteli hizmet sunma konusunda elimizden gelen ne varsa azami bir çabayı ortaya koyuyoruz. Bu konuda hem sizi, hem esnafımızı hem de vatandaşımızı düşünmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ancak gerek yaptığımız görüşmeler ve diğer temaslarda bu ulaşım ücretlerinde gerekli adımların atılması hususu öne çıkıyor. Sizlerden beklentimiz çözüm odaklı olarak, beklentiler ve fikir birliği içerisinde bu konudaki adımı beraberce atmamızdır.”


 
“Beklentilerin farkındayız”
Esnafın beklentilerini her zaman önemsediklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Şuanda sadece fen işlerine bağlı 85 aracımız var. Sadece bu araçlardan hareket edersek bile esnafımızın ücretler konusundaki taleplerini anlayabiliriz. Hiç şüpheniz olmasın, bu konuda şuan bir çalışma yapıyoruz. Bu ayın son haftasında geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Ciddi bir çalışma yürütmekteyiz. İlgili arkadaşlarımızı çağırarak, karşılıklı mutabakat içerisinde bir yere varmak istiyoruz. Esnafımız mağdur edilmeden, vatandaşımız mağdur olmadan ortak yolu bulacağız. Sizlerin görüşünü önemsiyoruz. İfade edildiği gibi önemli olan ortak mutabakata vararak hareket etmektir” şeklinde konuştu.
 
“Her kesimin iyiliği öncelenecek”
Toçoğlu, “Kesin olan bir şey var: Ulaşımla ilgili bir fiyat ayarlaması yapacağız. Ancak yapılacak yeni düzenleme ne esnafımızı ne vatandaşımızı ne de yöneticiler olarak bizi mutsuz edecek. Her kesimin iyiliği için en doğru adımı atacağız. Bildiğiniz gibi ulaşımda çok çeşitli fiyat farklılıkları da var. Bu konuda hassas ve ciddi bir çalışma yapılması çok önemli. Biz bunun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Şehrimizdeki ulaşım potansiyelini iyi değerlendirmek gerekiyor. Araç sayısının çok olmasına karşı yolcu sayısı araç sayısıyla kıyaslandığında az olarak göze çarpıyor. Potansiyeli önümüze alacağız. Durumu ayrıntılı olarak değerlendireceğiz. Bu çerçevede gereken adımı inşallah ilgili tüm paydaş ve esnafımızla birlikte atacağız” ifadelerini kullandı.