Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından Muharrem nedeniyle vatandaşlara ve esnaflara aşure ikramı yapıldı. Adapazarı Kent Meydanında ‘Bakkal Esnafı Mahallenin Kültürüdür,  ‘Bakkalımı Seviyorum’ ve ‘Bakkalıma Sahip Çıkalım’ temalarıyla kurulan stantlarda vatandaşlara ve Katlı Pazar Yeri ile civar esnaflarına aşure ikramı yapıldı.

Başkan Ahmet Akdardağan ve yönetim kurulunun ev sahipliğini yaptığı aşure ikramına; Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Özden, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, Kırşehir Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu da katıldı.

Aşure kazanının başına geçerek vatandaşa dağıtım yapan Başkan Akdardağan, “Muharrem ayı paylaşmaktır, berekettir ve birlikteliktir. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramına katılan ve organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma, ayrıca ikramımıza katılarak berekete ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.

Vatandaşların bakkala olan ilgisinin eskiden olduğu gibi yine arttığını belirten Başkan Akdardağan, “Esnaf şehirlerin kültürü, bakkallar ise mahallelerin kalbi ve sokakların simgesidir. Bilindiği gibi bu hafta ahilik kültür haftasını kutluyoruz. Günümüzde esnaflar halen ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakkı, sosyal dayanışma ve arabuluculuk gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir. Bu görevlerde esnaflığın temelini oluşturmaktadır. Ahiliğin temel taşı ve mesleğimizi gelecek kuşaklara taşıma çabasında olan tüm bakkal esnaflarımız başta olmak üzere şehrimiz esnaflarının ahilik haftasını kutluyoruz. Bu vesileyle ekmeğini alın teriyle kazanan tüm esnaflarımıza bereketli kazançlar diliyoruz” şeklinde konuştu.