Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı gerçekleştirildi.

ASKOM’un Sakarya’daki kamu ve özel sektöre ait acil servis sorumluları ile Sakarya Ambulans Servisi Başhekimliği sorumlularının katılacağı aylık toplantılarla söz konusu kurumların daha koordineli çalışabilmeleri amacıyla kurulduğu bildirildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar’ın başkanlığında yapılan toplantıya; Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Hacı Ali Kahya Toyotasa Acil Yardım Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sadık Yalçınkaya, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Semih Yıldırım, Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necattin Fırat, Pamukova Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Turgay Şimşek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Onursal Varlıklı katıldı.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, toplantıda Hastane sevkleri değerlendirme ve denetleme komisyonlarının çalışmaları, 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından ilçelerden alınan hastaların sevk yerleri hakkında görüşülmesi ile ilgili konularının ele alındığını vurguladı.

Alemdar yaptığı açıklamada; “Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren, Genel Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, İç Hastalıkları, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji branşlarında branş nöbeti tutulmaya başlandı. İlçe Hastanelerinden alınan vakalar mesai saatleri içerisinde SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki doluluk oranını göz önünde bulundurularak güzergah üzerindeki en yakın hastanedeki ilgili dal uzmanının çalıştığı teyit edilerek bu hastaneye nakli sağlanacak. Mesai saatleri dışında, yukarıda anılan branşlarda İlçe Hastanelerinden alınan vakaların SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’ne naklinin sağlanması konusunda mutabakat sağlandı” dedi.

Alemdar ayrıca ASKOM toplantısının her ay tekrarlanacağını ve Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili olası sorunların masaya yatırılacağını ifade etti.