Geyve ilçesine bağlı Kozan Köyünde bulunan iki tane asırlık çınar yetkililerden ilgi bekliyor.

Kozan köyünde, yaklaşık bin 500 yaşında olduğu tahmin edilen iki çınarın tehlike saçtığını söyleyen vatandaşlar, daha önce dal kırılması nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiğini, bir evin de çatısının çöktüğünü dile getirdiler.

Köy muhtarı Mustafa Gülek, “Ben 58 yaşındayım. Benim babam 90 yaşında. Bu çınarın yaşını babam bilmiyor, babamın babası da bilmiyor. Yani bu çınarın yaşını kendi köyümde kimse bilmiyor. Ama en az bin 500 yıllık olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kozan köyü sakinleri de, “Çınar çok eskiye dayanıyor. Osmanlı’nın kuruluş döneminden kalma çınarlar bunlar. Bu ağaçlar bin, bin 500 senelik. Bu köyü dedelerimiz kurmuş. Köy kurulduğundan beri varlar. Bu köyde 2 tane asırlık çınar var. Bu çınarların koruma altına alınması gerekiyor. Yetkililer çınar hakkında araştırma yaparlarsa köyümüz nelere şahitlik etmiş öğreniriz. Vakıflar Genel Müdürlüğüne müracaat ettik. Fakat gelen olmadı” dediler.

Vatandaşlar, çınar ağaçlarının kuruyan dallarının zaman zaman kırılarak düştüğünü de belirterek, “Dal altında kalan bir çocuk hayatını kaybetti. Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz” diye konuştular./ Remzi ŞİMŞEK