Okuma gruplarının Sakarya ayağını oluşturan Milli Türk Talebe Birliği temsilcileri, vatan şairinin kabrinde bildiri okudu.

“Seni yaşamak ve yaşatmak için bir araya geldik”

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Aksaray, Çorum, Nevşehir, Konya, Akşehir, Ankara, Kastamonu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Adana Okuma Gruplarını temsilen bildiriyi Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma okudu.

Ayma, Mehmet Akif’e seslenerek, “1936 yılının Aralık 27’sinde seni ebediyete yolcu etmiştik. Kimsesiz bir garibin cenazesi gibi musalla taşına yerleştirilen tabutun gözlerden kaçırılarak, resmi tören yapılmasına engel olunmuştu. O gün sana, hatırana ve bir miras olarak bıraktığın davana, başta ‘Asım’ın Nesli’ dediğin gençler olmak üzere, bu aziz millet sahip çıkmıştı. O gün, fâni vücudunu aziz bir emanet olarak toprağa teslim eden gençlik, seni tarihe gömmek ve ebediyen unutturmak isteyenleri unutmadığı gibi, bir varoluş mücadelesi olan kutsal davanı, ebedi miras olarak yaşama ve yaşatma sorumluluğunu da gönlüne yerleştirdi. İşte bugün, her biri istikbalin Asım’ı olmaya çalışan binlerce genç gibi, ‘Mehmet Akif Okuma Grubu’na mensup gençler olarak, vefatından tam 79 yıl sonra seni, bir kez daha şükranla anmak, seni ve eserlerini okumak ve anlamak, yaşamak ve yaşatmak için bir araya geldik” dedi.

“Milli mücadelenin sarsılmaz ruhu Mehmet Akif”

Mehmet Akif’in vatanseverliğinden söz eden Ayma, “Aziz ve mazlum milletimizin gür sesi, Milli Mücadelenin sarsılmaz ruhu oldun. Parçalanmış ve yaralanmış ortak şuuru, kusursuz bir milli mutabakat metni olan İstiklal Marşımızın ruhunda birleştirdin. Bütün duaların gibi, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın’ duan da kabul olundu çok şükür” ifadelerini kullandı.

“Asım’ın nesli olmaya talibiz”

MTTB Sakarya Başkanı Özcan Ayma açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Biz “Mehmet Akif Okuma Grupları”na mensup gençler olarak ‘Asımın Nesli’ olmaya talibiz. Bizler, belki de senin en büyük eserin olan bu dünyadaki hayatın başta olmak üzere,  temel eserlerini ve hakkında yazılan kıymet ifade eden 30 kitabı okumaya karar verdik. Halen 13 Şehirde devam eden okumalarımızla, 2016 yılında, yani 80. Vefat yılında kapsamlı programlar yapmayı planlıyoruz. Her dizesi, her cümlesi, hatta her kelimesi davasına iman etmiş samimi bir insanın duygu ve düşünceleri olan şiirlerini, yazılarını, vaazlarını okuyacağız,  anlamaya ve düzenlediğimiz toplantılarla anlatmaya çalışacağız. Asım'ın Nesli olmak arzu ve inancıyla aziz hatıran önünde hürmetle eğiliyoruz.”