Bir süredir gündemde olan ve sosyal medyada “Zafer Doğru” ismi ile paylaşımlarda bulunan kişinin, kendisi olduğu gerekçesiyle Zafer Tokuş tarafından şikayet edildiğini söyleyen Ali Yıldırım, emniyette verdiği ifadesinde ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Ali Yıldırım, facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Doğan Haber Ajansı Sakarya Muhabiri Medyabar ve Akyazı net 'in sahibi Zafer Tokuş beni bir kez daha mahkemeye vermiş.

Emniyete giderek ifademi verdim. Şahsıma açtığın dava kaç oldu hatırlamıyorum 3 mü? 5 mi? Şikayetlerin hep asılsız çıktı. Savcılık, mahkeme bile başlatma gereği duymadan davalar düştü. Ben dünyada hesabımı adalete çok iyi verdim. Fakat sen ilahi Adalat karşısında bunların hesabını nasıl vereceksin bilmiyorum. Seni Allah'a havale ediyorum” dedi.

Emniyetteki ifadesini de paylaşan Ali Yıldırım, “Gelelim ifademde ne dediğime. Zafer Tokuş kendisine bir dizi ön övgü yazısı (Zafer Tokuş şöyle dürüsttür, Saygındır, Böyle Aile babasıdır, Şudur budur cümlelerinden sonra Facebook'ta İnternetin yeni fenomeni Zafer Doğru'nun (https://www.facebook.com/zafer.dogru.1694) Ali Yıldırım olabileceğini belirtmiş. Ben de ifademde Zafer Doğru'nun ben olmadığımı ve kendisini tanımadığımı beyan ettim. Ardından şüphelendiğim kişinin adını vererek bu olabilir diye düşünüyorum dedim.

Zafer Tokuş geçen ay Sakarya'da 5 kişiyi mahkemeye vermiş. İsimlere baktığınızda hepsinin Medyabar'ın rakibi olduğu görülebiliyor. Son olarak listeye benim ismimi de ekleyince aklıma şu geldi ve ifademde; beni rakip olarak gördüğünden, Zafer Doğru adlı kişinin Zafer Tokuş'un kendisi olduğunu düşündüğümü söyledim. Sebebine gelince; Sakaryahaber.com isimli siteyi satın alarak son günlerde ilerlemesi olabileceğini, bu sebepten beni rakip gördüğünden böyle bir yola başvurmuş olabileceğini düşündüğümü belirttim. İnsan kendisini karalar mı? Zafer Doğru'nun yazdıklarını okursanız zaten iddiaların bir çoğu eskiden gazete ve köşe yazılarında basılmış ve herkes tarafından bilinen iddialar. Ben düşüncelerimi savcılığa ilettim taktir adaletindir.

Ortaya çıkan bir hayali kişinin önce Mustafa Gümüşel olduğu kamuoyuna dillendirildi. Ardından o kişinin benim olduğumu yine kamuoyuna dillendirerek algı operasyonu yapıldı. Türlü dedikodularla Bakan yardımcısı, milletvekili ve başkanlar bize karşı kışkırtılarak bir algı operasyonu yapıldığı çok açık. Bu işi yapanları önce Allah'a havale ediyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.

“Bundan sonra böyle biline”

Akyazihaber.com editörü Ali Yıldırım, paylaşımlarının sonunda ise, DHA ve onun Sakarya’daki yerel uzantılarına destek verenlerin kendisi ile ilişkisini kesmelerini istedi. Yıldırım, “Doğan Medya Grubu, Doğan Haber Ajansı Sakarya Muhabiri Zafer Tokuş ve sahibi olduğu Medyabar, Akyazı net sitelerine maddi ve manevi destek veren dostlarım bundan böyle lütfen bana selam vermesin. Selamlarını almayacağım. Bu kişi ve kuruluşlarla çalışan ve benle ticari ilişkisi olanların da sözleşme süreleri bitiminde tekrar benden hizmet alamayacaklarını açıkça kamuoyuna duyuruyorum” dedi.