Edinilen bilgilere göre Sakarya'nın Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi içinde bulunan bir fabrikada çalışan Çelik-İş Sendikası üyeleri, sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine greve başlamıştı. Uzun süredir grev yapan işçiler, bugün itibariyle açlık grevine başladı.

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BU YOLA BAŞVURDUK"
Uzun süredir eylem yaptıklarını ve seslerini duyurmak için bu yola başvurduklarını söyleyen Çelik İş Sendikası Fabrika Temsilcisi İsmail Varlıca; “Asgari ücretle gelen zam ile birlikte almadığımız paralar vardı. Bazı arkadaşlara bu paraların altında, bazı arkadaşlara ise yüksek verdiler. İşveren vekili burada bütün arkadaşlarıma psikolojik mobbing uyguladı. Bizim sendikaya girmemizin en büyük sebebi para değildi. Yasal hakkımız olan grev sürecine çıktık. Anlaşmadılar ve anlaşmaya yanaşmıyorlar. Müfettişler geldi hepsinin kaydını tuttular. Bizde sesimizi duyurmak için böyle bir yola başvurduk” dedi.

"BİZ EKMEĞİMİZİN MÜCADELESİNİ YAPIYORUZ"
Açlık grevine başlayan işçilere destek için gelen Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt ise; “İş verenden bir beklenti asla beklemiyoruz. Tam 50 güne yaklaşan grevimizde tek bir istek ve talebimiz oldu. Yasaların ve kanunların işlemesini istedik. İlk günden bugüne kadar çalışan arkadaşlarımız, yıllarını vermiş olan bu emekçi arkadaşlarımız sadece insan gibi yaşamak istediğinde bulundu. Devletin vermiş olduğu ücretleri kendisi vermiş gibi göstererek kamuoyunu hatta bölgedeki iş verenleri ve herkesi yanıltmaya çalıştı. Buradaki genel müdüre sesleniyoruz, işçi yoksa sende yoksun. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bugüne kadar sağ duyuyla davrandık. Bende dahil 25 arkadaşımız açlık grevine başladı. Haklı olduğumuz için bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşçi arkadaşım haklı. Biz haklıyız. Fabrikada sendikasız bir ortam yaratmaya çalışıyorlar. Yasaların ve kanunların uygulanmasını talep ettik. Savcılığa, emniyete ve valiliğe şikayetimiz oldu. Ankara’dan müfettişlerde geldi. Ama hala grev süresi içerisinde işçi çalıştırılmasının yasak olmasına rağmen 40'a yakın illegal yollarla işçi çalıştırmaya devam ediyorlar. Grev süresi içerisinde fason şirketlere iş verdiler ve iş yaptırıyorlar. Biz sadece ekmeğimizin mücadelesini yapıyoruz” şeklinde konuştu.