İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesinin ardından, Şubat ayında gerçekleştirilen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliğinin devamı olarak yaya güvenliğini sağlamak amacıyla Arifiye’de 13.30 - 15.30 saatleri arasında "Yaya Güvenliği Nöbeti" farkındalık etkinliği düzenlendi.
Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban, Arifiye Esnaf ve Sanayici İş Adamaları Derneği Başkanı Fatih Fahri Yeter, Bekir Sıtkı İlköğretim Okul Müdürü Cemal Yamak ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Arifiye Belediyesi Zabıta Ekipleri görev aldı.
Proje kapsamında hazırlanan el broşürleri Kaymakam Dınkırcı, Başkan Karakullukçu ve öğrenciler tarafından araç sürücülerine verilerek, yayalara karşı daha duyarlı olunması yönünde uyarılarda bulundular.

Can kayıplarını önlemek amacıyla başlatılan bu uygulamanın, toplumsal yaşamın olmazsa olmaz kuralları arasında yerini almasını temenni eden Başkan Karakullukçu, “Hemşehrilerimizi trafikte yayalara öncelik verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için bilinçlendirdik. İçişleri Bakanlığımızın ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ uygulaması ile birlikte Türkiye genelinde ve Arifiyemizde bu uygulamanın vatandaşlarımız tarafınca farkındalık oluşturacağına inanıyorum. Yayalarımızın geçiş hakkında ki önceliği, bütün yaşamımızı kapsayan değerler içerisinde yer almalıdır. Trafikte öncelikle yayanın güvenliği sağlandığı takdirde sürücülerimizin trafik kurallarında daha hassas olacaktır” dedi.