Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’dan doğalgaz talebinde bulunan Adliye, Ahmediye ve Yukarı Kirazca Mahallesi sakinlerinin istekleri yerine geliyor. Başkan İsmail Karakullukçu; Adliye, Ahmediye ve Yukarı Kirazca Mahallesi’nde doğal gaz çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

Kışa kadar doğalgaz evlere ulaşacak

Seçim beyannamesinde doğalgaz konusunda Adliye, Ahmediye ve Yukarı Kirazca halkına söz verdiklerini hatırlatan Başkan Karakullukçu, “Seçim beyannamesinde de söylediğimiz gibi halkımıza doğalgaz konusunda söz vermiş ve 2019 yılında Ahmediye, Adliye ve Yukarı Kirazca mahallelerine doğalgaz arz edileceğini söylemiştik. Bugün itibariyle doğalgazla ilgili kazı çalışmaları başladı. İnşallah Ocak ayına kadar çalışmalar tamamlanarak vatandaşlarımızdan gaz alımı için talep toplanmaya başlanacak” dedi.

14 km hat döşenecek

Başkan Karakullukçu, çalışmalar kapsamında 26 km hat döşeneceğini söyleyerek, “Adliye köyünde 250 metre çelik hat ve bir adet bölge regülatörü imalatı yapılacak. Adliye, Ahmediye ve Yukarı Kirazca olmak üzere 3 mahallede toplam 17 bin 500 metre polietilen ana hat, 8 bin 500 metre bina servis hattı olmak üzere toplam 26 km doğalgaz hattı imalatı yapılacak. Bu hatlar ile yaklaşık 600 adet binaya gaz arzı sağlanacak” diye konuştu.