Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Gölbaşı Parkta Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Belediyede görev yapan bayan personelin Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı konuşmada, "Belediyemizin siz değerli çalışanları ve aynı zamanda değerli annelerimiz, Dünya Kadınlar Gününüzü ne kalbi duygularımla kutluyorum. Sizler, gerçekten çalışan kadınlar olarak hem çalışma hayatını, hem de aile hayatını bir arada götürüyor, kocalarınıza eş, çocuklarınıza anne oluyorsunuz. Bireyin topluma kazandırılmasında, ilk temel eğitimi siz veriyorsunuz. Toplumumuzun temelini aile, ailenin temelini ise siz teşkil ediyorsunuz. Hem Yüce Dinimiz İslam, hem de Aziz Milletimiz sizlere çok önem vermektedir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Cennet Annelerin ayaklarının altındadır  Hadis-i Şerifi ile bu hususu açıkça ifade etmektedir. Tabi sizler bizim çok değerlisiniz, ancak bir Dünya Kadınlar günü, bir de Anneler Gününde sizleri hatırlıyor gibi gözüksek de, aslında erkekler olarak yaşadığımız her gün sizden güç alıyoruz. Bu yüzden; Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. sözü söylenmiştir. Bu vesile hepinize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyor, tekrar Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" dedi.



Başkan İsmail Karakullukçu daha sonra, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ile birlikte Arifiye Belediyesi ev sahipliğinde, Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hanlı Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Açılış konuşmasını Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Mercan'ın yaptığı programda, Arifiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında öğrenim gören kursiyer ve usta öğreticilere seslenen Başkan İsmail Karakullukçu; "Siz değerli annelerimizin ve değerli hocalarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Sizleri, ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak, üreten bireyler haline getirip aile bütçesine bir nebze de olsa katkıda bulunmayı amaçlayan Halk Eğitim Merkezi kurslarına gösterdiğiniz ilgi ve özveri için öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımıza da katkıları için çok çok teşekkür ediyorum. Değerli hanımlar, Arifiye'miz günden güne büyüyor, gelişiyor. Sakarya'mızın sanayi merkezi olması, ulusal ve dünya çapında üretim yapan fabrikaların ilçemizde olması, yine içinde 63 adet fabrikayı barındıran Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi sitelerine sahip olmasının yanında, insanların yaşamak için de tercih ettiği bir yer olmaya başladık. Bakın geçen yıl Arifiye'de 1600 konut yapıldı. Şu an ise, hızlı bir yapılaşma söz konusu. Büyük bir aksilik yaşamazsak bu hızlı yapılaşma artarak devam edecek. Bu da en kötü ihtimalle, yıllık 10 bin kişilik bir nüfus artışı demek. Biz, Belediye ve Kaymakamlık olarak birlikte, gece gündüz demeden sizlerin yaşamını daha kaliteli hale getirmek, sosyal donatı alanları ile spor tesisleri ile, park ve seyfiye alanları ile, eğitim ve sağlık tesisleri ile Sakarya'nın en modern ilçesini inşa etmek,  sizlere layık olmak için çalışıyoruz. Ben sözü fazla uzatmadan, tekrar en kalbi duygularımla hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.



Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı da konuşmasında, "Göreve yeni başlayan çiçeği burnunda kaymakamınız olarak öncelikle siz değerli hanımlarımızın ve hocalarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Aziz milletimizin temelini çok değer verdiğimiz aile kurumu, bunun da temelini siz değerli kadınlarımız teşkil ediyorsunuz. Sayın Başkanımın da ifade ettiği gibi birlikte sizlere hizmet etmek, Arifiye'mizi geliştirip güzelleştirmek, ilimizin en modern ilçesini inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Düzenlediğimiz kurslar ile sizleri ekonomik ve sosyal hayatın içinde aktif birer birey yapmak için çalışıyoruz. Siz zaten yaşamımızın her anında varsınız. Kurtuluş savaşımızda kahraman analarımız, şehit analarımız, Nene Hatunlar, 15 Temmuz da tankların tüfeklerin önüne atlayıp kendilerini siper eden kahraman kadınlarımız yaşamımızın her anında yanımızda. Yüce Dinimiz İslam da sizlere çok değer vermiştir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Veda hutbesinde bu önemi bir kez daha vurgulamıştır. 1400 yıl önce Kadınlara verilen önemin resmileştirildiği ve belgelendirildiği Veda hutbesi, en eski belgelerden biri olarak Dünya literatürüne geçmiştir. Ben de sözü fazla uzatmadan, bir kez daha Dünya Kadınlar gününüzü kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program sonunda; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Süheyla Özeren'e ve Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı da Halk Merkezi Merkezinde öğretmenlik ve usta öğreticilikte 32'nci yılını geride bırakan Sevim Kaya'ya çiçek takdim etti.