23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Sakarya Valiliği tarafından Geleneksel hale getirilerek bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Egemenlik Haftası Halkoyunları Festivalinin Arifiye Programı, Kültür Merkezinde yapıldı.

Festivalin Arifiye programına; Azerbeycan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Gagauzya, Kosova ve Türkiye’den Hatay, Ankara ve Sakarya Halk Oyunları ekipleri katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, açılış konuşmasını Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptı.

Karakullukçu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Sakarya Valiliğimizce geleneksel hale getirilerek bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Egemenlik Haftası Halkoyunları Festivalinin hazırlanmasında, başta Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere, emeği geçen herkese ve festivale katılan değerli halk oyunları ekiplerine teşekkür ediyorum. Ülkeler arasında kültür etkileşimine, çocuklarımızın birbirini tanımasına ve kaynaşmasına vesile olan bu tür organizasyonların yapılması en büyük arzumuz” dedi.

Programa katılan halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel dansları, Arifiye Belediyesi Kültür Merkezini hınca hınç dolduran Arifiyelilerin büyük beğenisini kazandı.

Program sonunda, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu konuk ekiplere, festivale yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.