Vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesini hedefleyen Arifiye Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte larva döneminde olan sivrisinek ve karasinek ile mücadelesini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler ilçedeki tüm mahallelerde larva oluşabilecek noktaları tespit ederek ilaçlama çalışması yapıyor.
Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarda başta park, yeşil alan, yeraltı ve yer üstü çöp konteyneri olmak üzere tespit edilen tüm alanlar titizlikle ilaçlanıyor.


Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “2021 Mali Yılı Bütçesinde Larva ve uçkun mücadelesi için yaklaşık 600 Bin Türk Lirası ödenek ayırdık. Erken tedbir alarak, çalışmaları hızlandırıyoruz. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar geliyor. Yaz aylarında çöp ve evsel atığın fazlalaşmasından dolayı sinekler de çok çabuk üreyip çoğalabiliyor. Bu sebeple erkenden tedbirimizi alıp su birikintileri, kanallar, fosseptik çukurları gibi çeşitli sulak bölgelerde ilaçlama işlemlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da larva ilaçlama işlemine devam ediyoruz” dedi.