İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan Arifiye Kültür Merkezi ile Atatürk Caddesi arasında kalan alan, Büyükşehir Belediyesince düzenlenerek, ilçeye yakışır bir kent meydanı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce yapılan iki ihalenin de iptal edilmesi üzerine çalışmaların geciktiği kent meydanında, üçüncü ihalenin sonuçlanması üzerine çalışmalar kısa süre sonra başlayacak.

Arifiye Belediye Başkanı, “İlçemize bir kimlik kazandırmaya, bir merkez oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında belediyemiz tarafından projelendirilen çok amaçlı meydan, kültür merkezi ile Atatürk Caddesi arasında kalan alanda düzenleme yapılacak. İlçemizin çehresini değiştirecek çalışmalardan biri olan proje ile Arifiye’miz, Sakarya’nın en güzel meydanlarından birine sahip olacak. Çok amaçlı olarak planlanan meydanda oturma alanları, havuz, tören alanı, mini anfi tiyatro da bulunuyor. Kültür merkezi inşaatı ile paralel olarak yapılacak ve yaklaşık 400 bin TL’ye mal olacak çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor” dedi.