Arifiye Belediyesi Kuğulu Park Sosyal Tesislerinde, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Koordinasyon Toplantısına; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Mercan, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş. Sebahattin Aktaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban, İlçe Müftüsü Mehmet Türkoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Dilek, Kaymakamlık Birim Müdürleri, İl Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Arifiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Yavuz, mahalle muhtarları ile çeşitli kurum ve kuruluşların Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, “Suriye’de Barış Pınarı Harekatında ülkemizin ve bölgemizin barışı, huzur ve güvenliği için canları pahasına mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize şükranlarımı sunuyor, en kısa sürede sağ salim sevdiklerine kavuşmalarını diliyorum. Allah (C.C) ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

Dınkırcı, Arifiye ilçesinin Sakarya’nın sanayi kenti konumunda olduğu kadar, tarımsal faaliyetlerinde yapıldığı bir ilçe olduğunu belirterek, “Arifiye, İl Ormanı ve Sapanca Gölü’nün oluşturduğu sera etkisi sayesinde özellikle dış mekân süs bitkiciliğinde ülkemizin önde gelen üretim merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. İlçemizin 84 bin dekarlık yüzölçümü içerisinde 20 bin 445 dekar tarım alanı bulunuyor. Bunun da 3 bin 55 dekar alanda 95 adet kayıtlı üretici, 2018 yılında yaklaşık 5.636.000.-TL’lik bir ihracat gerçekleştirdi.

Dış mekân süs bitkiciliği alanında ilçemizin tanıtımını yapmak, üreticilerimizi gerek tedarikçi firmalarla, gerek tüketicilerle buluşturmak amacıyla Valiliğimizin koordinesinde bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Dış Mekân Süs Bitkiciliği Festivalini Eylül ayı içerisinde başarı ile gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerimizin yanında tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Murat Dilek ve ekibi ile birlikte çeşitli faaliyetlerimiz mevcut.

Milli Eğitimde; okullarımızda AFAD ile birlikte gerçekleştirdiğimiz deprem eğitimleri, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız depremde meyvesini verdi. Çocuklarımız paniklemeden, çok daha bilinçli hareket etti. Bu alandaki eğitim faaliyetlerimizin artarak devam etmesini diliyorum. Yeri gelmişken vatandaşlarımızın da Doğal Afet Sigortalarını (DASK) yaptırmalarını sağlamalıyız. Bu konuda bilgilendirme çalışmalarını yapalım. Yine, Trafikte Öncelik Yaya’nın adı altında bir çalışmamız mevcut. Sürücülerimizin bu konuda duyarlı hareket etmesi için, İlgili kurumlarımızın bu konuyu hassasiyetle takip etmesini istiyorum.  Toyota Hastanesinin yapımı hususunu Sayın Belediye Başkanımızla birlikte titizlikle takip ediyoruz. İhale süreci başladı. İnşallah kısa bir süre içerisinde hizmete girecek” dedi.

Ardından söz alan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da konuşmasına Barış Pınarı Harekâtında canla başla mücadele eden Kahraman Mehmetçiğe dua ederek başladı. Ardından Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayan Başkan Karakullukçu, “Arifiye Belediyesi olarak, her daim devletimizin, hükümetimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. 2008 yılında ilçe olan Arifiye’miz, tüm yolların kesişme noktasında ve ilimizin sanayi merkezi konumunda. Yine süs bitkiciliği başta olmak üzere, ilçemizde tarımsal faaliyetler yapılmakta. 1937 yılında kurulan Arifiye Köy Enstitüsü, ülkemizin dört bir yanında görev yapan binlerce öğretmen yetiştiren bir kurumumuz. Sahip olduğumuz bu değerlerle ilçemizi geliştirip güzelleştirmek için 2009 yılından bu yana Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcileri ve muhtarlarımız ile uyum içerisinde çalıştık. Sayın; Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi Toyota Hastanesi başta olmak üzere, ilçemizde yapımı devam eden projeleri ilgili kurumlar nezdinde takip ediyoruz. Yine, Mahallelerimize doğalgazı getirme ve yaygınlaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Elbette, bir şeyin nimeti olduğu kadar külfeti de oluyor. 20-30 yıllık bir sürede yapılan yollarımız ve üst yapılarımız bir anda bozulacak. Bütçe olanaklarımız ölçüsünde hızlıca yapmaya çalışsak ta, yolların yapımı bir yıl aşkın süreler alabiliyor. Bu bakımdan, vatandaşımızı bilinçlendirme görevi Sayın Muhtarlarımıza düşüyor.  Mahallemizde imar konularına çok hassasiyet gösterelim. İmar Barışı sonrasında, vatandaşımız tarafından yeni yapılan inşaatların ruhsatlı olmasına özellikle dikkat edelim. Bu konuda vatandaşımızın sonradan mağdur olmasına izin vermeyelim. Çünkü bundan böyle ruhsatsız bir yapının su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gibi hizmetlerin hiç birinden yararlandırılması söz konusu değil. Bu konuda da yine vatandaşımızı bilinçlendirelim.

Bunun dışında Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi çok yakında hizmete girecek. Kemaliye Mahallemizde yaptığımız sosyal tesis inşaatı da tamamlanmak üzere, İnşallah kısa bir süre içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Arifiye Müftüsü Mehmet Türkoğlu, veda konuşması yaptı. Türkoğlu, “40 yılı aşkın memuriyet hayatımın son 1,5 yılını geçirdiğim Arifiye, benim hayatımda çok müstesna bir yere sahip. Tüm kurumların samimiyet içerisinde büyük bir uyumla çalıştığı çok güzel bir yer. Bu vesile ile başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere, birlikte mesai yaptığım arkadaşlarıma ve daire amiri arkadaşlarıma hakkımı helal ediyor, kendilerinden de helallik istiyorum. Kalın sağlıcakla” diye konuştu.