İlk oturuma; işçilerin üye olduğu Hizmet-İş Sendikasından;  Hizmet-iş Şubesi Mali Sekreteri Ertuğrul Caymaz, Uzman Ertuğrul Aktaş ve İşyeri Temsilcisi Süleyman Yıldız, Belediyenin üye olduğu Yerel-Sen’den Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin,  Yerel-Sen Uzmanları Cavit Tokpınar ve Ertuğrul Özcan ile Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu katıldı.

İlk oturumda, işçiler adına Hizmet-iş sendikasının talebi, Arifiye Belediyesi adına görüşmelere katılan Yerel-sen yetkilileri ile Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'ya iletildi. Başkan İsmail Karakullukçu ile Yerel-Sen yetkilileri talepleri değerlendirip, aralarında istişare yaptıktan sonra, ikinci tur görüşmelerine geçilecek.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; "Belediyemizde çalışan ve Hizmet-iş sendikasına üye 38 işçi arkadaşımızı kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine, bu gün itibarı ile başladık. Hizmet-İş yetkilileri ilk oturumda taleplerini ilettiler. Biz de, Arifiye Belediyesi olarak üyesi olduğumuz Yerel-Sen sendikası ve başkan yardımcılarımız ile birlikte, bütçe olanaklarımız çerçevesinde işçilerimizin taleplerini değerlendireceğiz. Bu güne kadar imkanlarımızı zorlayarak, çalışanlarımızı memnun etmeye çalıştık. Bundan sonra da bu tavrımız sürecek. Ben, şimdiden toplu sözleşme görüşmelerinin işçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.