Etkinliklerde izleyicilere; Tahtabacak, Örümcek Adam, Nasreddin Hoca, Sünger Bob eşlik ederken konuklara, pamuk şekeri, allıgüllü ve ramazan şerbeti ikram edildi. Ayrıca çocuklar için oyun stantları ve vatandaşların alış veriş yapabilecekleri hediyelik eşya stantları kuruldu.

Ramazan etkinliğinde ilk olarak sahne alan Ateşbaz Emre, birbirinden tehlikeli gösterileri ile izleyicilerin yüreğini ağzına getirdi. Sonrasında 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı havai fişek gösterisi ile karşılandı. Programda sırası ile sahne alan; Nevzat show, İllüzyonist Okan Okay ve İlahi Grubu ise izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; "Arifiye Belediyesi olarak 11 ayın Sultanı Ramazan ayının coşkusunu ve manevi havasını vatandaşlarımızla paylaşmak, çocuklarımızın ileride hatırlayacakları nostaljik bir anı bırakmak amacıyla geleneksel hale getirerek her yıl düzenlediğimiz Ramazan etkinliklerimiz, bu yıl da Cumartesi geceleri vatandaşlarımızla buluşacak. Ramazan ayı demeden, insanlığa sığmayacak şekilde ülkemizde ve Ortadoğu’da yaşanan ve birçok vatandaşımızı, polisimizi ve askerimizi şehit verdiğimiz olaylar hepimiz derinden üzüyor. Bu nedenle Ramazan ayını buruk bir şekilde geçiriyoruz. Ancak, terörün amacı da bu değil mi? Milletimizi, Müslümanları hayat küstürmek, korku ve kargaşa ortamı yaratmak. Biz, buna inat, milletimizin bir nebze olsun hoşça vakit geçirmesi, Ramazan ayının manevi havasını tatması ve bir bayram havası içinde geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ben, tekrar Değerli Arifiyeli Hemşerilerimin, Aziz Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, hepimizin kurtuluşuna ve hayırlara vesile olmasını Allah'ü Tealâ'dan (c.c) niyaz ediyorum" dedi.