Arifiye Belediyesinin de üyesi olduğu Yerel Sen ile işçilerin üyesi olduğu Hizmet-İş Sendikası arasında süren Toplu Sözleşme görüşmeleri uzlaşma ile sonuçlandı. Toplu sözleşmeye göre; Arifiye Belediyesinde çalışan 38 işçinin, 2016 yılının ilk altı ayı için %8, ikinci altı ayı için %7'lik bir artış sağlandı. 2017 yılı için ise enflasyon +1 puanlık bir artış söz konusu olacak.
Arifiye Belediyesinde çalışan işçileri temsilen Toplu Sözleşme Görüşmelerine katılan Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, işçiler adına Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'ya teşekkür etti. Gökdemir yaptığı açıklamada; "Arifiye Belediyesinde, sendikamıza üye olan 38 işçi arkadaşımız adına toplu sözleşme görüşmelerine katıldık. Başkanımız, sağ olsun çok iyi niyetli. Bizleri kırmadan Belediye olanakları ölçüsünde, taleplerimizi karşılamaya çalıştı. Böylece Toplu Sözleşme görüşmeleri uzlaşı ile sonuçlandı. Sonuçtan işçi arkadaşlarımız da mutlu. Ben, tekrar hem sendikamız, hem de işçi arkadaşlarımız adına Sayın Başkanımız İsmail Karakullukçu'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan İsmail Karakullukçu da yaptığı açıklamada; "Arifiye Belediyesi olarak bütçe olanaklarımızı en iyi şekilde kullanarak az personelle yaklaşık 44.000 insanımıza hizmet ediyoruz. 38 işçimize ek olarak, hizmet alımı ile çalıştırdığımız 61 işçimiz daha mevcut. Dediğim gibi Arifiye'mize hizmet üretmek için tüm kaynaklarımızı optimum düzeyde kullanmaya çalışıyoruz. Son yıllarda hayata geçirdiğimiz Sosyal Belediyecilik anlayışı ile, asfalt ve parke yol yapımı,  park yapımı, temizlik hizmetleri, Arifiye'mizin önünü açacak İmar Uygulamaları ve diğer asli işlerimizin yanında her mahallemize sosyal tesis, Çim Halı Saha ve spor tesisleri, SAMEK ve Halk Eğitim Kursları açmak, bu kursların yapılabileceği binalar, Kur'an Kursları, toplantı, organizasyon ve cemiyet yapılabilecek sosyal tesisler yapmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Yine, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için okullarımıza tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Bunları yapabilmek için de kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Gönül ister ki, personelimize daha fazla maaş verelim, sosyal haklarını yüksek verelim. Ancak elimizdeki bütçe belli. Ancak, emin olun ki bu artışı bile bütçemizi zorlayarak yapıyoruz. Ben, tüm işçi arkadaşlarımıza sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyor, özverili çalışmalarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.