Arifiye ilçesi Karaçomaklar Mahallesi'nde önceki gün meydana gelen olayda, Halil Baş isimli şahıs tarlasındaki ceviz ağaçlarını kontrolle gittikten sonra bir daha geri dönmemiş, yakınları tarafından ağır yaralı olarak bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan Halil Baş, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olay sonrası olay yerinde inceleme yapan Arifiye İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri, JASAT ve Olay yeri inceleme timleri, Halil Baş’ın yanında bulunan silahının kayıp olduğunu tespit etti. Bölgedeki güvenlik kameralarını titizlikle inceleyen ekipler, iki otomobilin bölgeden hızla kaçtığını tespit etti. Kameraları tek tek inceleyen jandarma ekipleri araçlardan birinin Söğütlü ilçesine, diğerinin ise Kocaeli’ne doğru hareket ettiğini belirledi.

Araçta bulunan şüphelilerden C.D.’nin, Kocaeli Devlet Hastanesine giderek kimliği belirsiz kişilerce av tüfeği ile bacağından vurulduğunu ifade etmesi sonrası harekete geçen ekipleri, kamera kayıtlarını karşılaştırarak şüphelilerden birine ulaştı. Adresleri belirlenen şüphelilerin Söğütlü ilçesindeki evine operasyon yapan Jandarma, 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan çapraz sorgulama sonucu şahıslar olayı itiraf etti.

Cinayet olayında kullanılan av tüfeğinin M.D. isimli şahıs tarafından parçalanarak Söğütlü’de bulunan bir gölete atıldığı ve ceviz hırsızlığı yapmak amacı ile olay yerinde olduklarını söyledikleri öğrenildi.

Halil Baş isimli şahsın kasten öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 7 şüpheli şahıs jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli şahıslar ‘kasten adam öldürme, ‘açıkta bırakılmış eşyada hırsızlık ve delil karartma’ suçlarıyla mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ö.D., M.D., S.T., A.T., S.D. ve Can D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderilirken, Caner D. ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.