Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan Meclis Toplantı salonunda yapılan Meclis toplantısını, meclis üyelerinin dışında CHP temsilcileri de katılarak, toplantıyı izledi.
Meclis toplantısının açılışında Meclis Üyesi Mehmet Ayvaz'ın teklifiyle, Diyarbakır'da şehit olan 7 Özel Harekat Polisi başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna dua okundu.
Sonrasında Başkan İsmail Karakullukçu; Arifiye Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına atanan, Meclis Üyesi Adnan Akbaş'a yeni görevinde başarılar diledi. 
Başkan İsmail Karakullukçu'nun açılış konuşmasıyla Meclis Gündeminin görüşülmesine geçildi.
13 maddelik Meclis Gündeminin; 1. maddesi gereği yapılan gizli oylamayla 1. Meclis Başkan Vekilliğine Hikmet Ünlü, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Muharrem Yavuz seçildi. 2. Madde gereği gizli oylamayla yapılan Meclis Katipleri seçiminde; 1. Meclis Katipliğine Aysun Gözyuman, 2. Meclis Katipliğine Serdar Yener seçildi. 3. madde gereği gizli oylamayla yapılan Encümen Üyeliği seçiminde; Asil olarak Mehmet Erhan Çetin ve Vedat Vatansever,  yedek olarak Mehmet Ayvaz ve Muharrem Yavuz seçildi. 4. Madde gereği açık oyla yapılan Bütçe Komisyonu seçiminde; Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Mehmet Ayvaz, Muharrem Yavuz, Elif Çiğdem, Adnan Akbaş ve Aysun Gözyuman seçildi. 5. Madde gereği açık oylamayla yapılan İmar Komisyonu seçiminde; İmar Komisyonu üyeliklerine Hikmet Ünlü, Cesim Çelik, Vahit Sandal, Serdar Yener ve Mehmet Erhan Çetin seçildi.
Sonraki gündem maddeleri gereği; 2015 yılı Denetim Komisyonu Raporu okundu. Arifiye Belediyesi 2015 yılı Faaliyet raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı ve Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilatı ile ilgili İmar komisyonu raporu görüşüldü. Sonrasında Hanlı Merkez, Sakarya ve Hanlıköy Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin 2. Askı itirazları ve Sakarya Mahallesi 6325-6326-6327-6328-6337 ve 6339 nolu parsellerin 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planına ait dosya görüşüldü. 13. gündem maddesi olarak ta; Hanlı Merkezde bulunan Ahmet Yesevi Parkının Arifiye Belediyesine ait AR-BEL Ltd.Şti.'ne 10 yıllığına kiralanmasına oybirliği ile karar verildi.