Arifiye'de Belediye Ekim Olağan Meclis Toplantısı Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'nun başkanlık etmesiyle tamamlandı. Toplantıda konuşan Başkan Karakullukçu; “1984-1994 yılları arasında Arifiye Belediye Başkanlığı yapan değerli büyüğümüz Seyfettin Kubilay geçtiğimiz haftalarda gittiği Bursa’da koronavirüs (Covid-19) hastalığına yakalandı. Eşi ile birlikte tedavi altına alınmıştı. Kendisini maalesef dün sabah kaybettik. Öğleden sonra da toprağa verdik. Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine sabırlar ve halen tedavi gören kıymetli eşine de acil şifalar diliyoruz. Dilerseniz hep birlikte kıymetli başkanımızın ruhuna bir Fatiha okuyalım” dedi.

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Ferudun Adıyaman'ın; “Başkanım, mahalle ziyaretlerimiz kapsamında geçtiğimiz günlerde gittiğimiz Karaaptiler Mahallesi sakinlerinin okul ve sağlık ocağı talebi var. Bu konu size iletildi mi ve çözümü konusunda bir girişiminiz oldu mu?” sorusuna cevap veren Başkan Karakullukçu; “Bu iki konu daha önce bana iletildi. Vatandaşımız taşımalı eğitim yerine kendi mahallelerinde okul istiyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduk. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen azami öğrenci sayıları kadar öğrencileri olmadığı için talebimiz uygun görülmedi. O bölgede Sakarya Nehri üzerine yeni yaptığımız köprü sayesinde Hacıköy Mahallesi'nde bulunan okul, yürüme mesafesine düştü. Yaklaşık 1 kilometre mesafede. Diğer taraftan vatandaşlarımız çocuklarını Arifiye merkezde bulunan okullara kaydettiriyor. Durum böyle olunca da öğrenci sayısı düşmüş durumda. Sağlık ocağı ve hekim talepleri de Aşağı Kirazca Mahallesi ile iç içe ve çok yakın olması ve hekim başına olması gereken 3 bin hasta sayısının tamamlanmaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul görmedi. Bir diğer etken ise, Karaaptiler Mahallesinde açılan eczanelerin bir süre sonra kapanması. Bu yüzden vatandaş, Aşağı Kirazca’ya gidiyor.Toyota Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. En geç 6 ay içinde hizmete girmesi planlanıyor. Durum böyle olunca da bu iki talebi yerine getirmek için su an için yapacak bir şey yok. İleriki zamanlarda yeni yerleşim alanları nedeniyle nüfus artarsa bu konuları yeniden gündeme getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Arifiye Belediye Kültür Merkezi Meclis Salonunda yapılan toplantıda, Belediye Meclisi gündeme alınan 3 maddeyi görüşerek karara bağladı.