APEK binasından traktörlere binerek Adapazarı Kent Meydanına kadar gelen üyeler adına, burada bir basın açıklaması yapıldı.
APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, “Ülke ve demokrasi adına Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak, demokrasimiz ve milli iradenin yanında olduğumuzu göstermek üzere yapmış olduğumuz bu kutlu yürüyüşe katılan bütün çiftçilerimize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz ne yazık ki kanlı bir darbe girişimine sahne olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainler tarafından o gece ulusal egemenliğin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bombalanmış, bombalama ve ayrıca ülkemiz genelinde hain darbecilerin havadan ve karadan milletin üzerine açmış olduğu ateşlerde de 246 vatandaşımız şehit olmuş, binlerce vatandaşımız da yaralanmıştır.
15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, yüce Türk Milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf olmuştur.
Bizler darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır.


Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yüce Türk Milletine düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, Ülkemizi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır.
S.S. Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak biz de 55 bin ortağımız ile hain darbe planının açığa çıktığı andan itibaren o gece bütün ortaklarımıza telefon mesajları çekerek dik durmamız gerektiğini vurguladık. Bizler o gece Türk halkı olarak darbeye karşı dimdik ayakta durduk, demokrasimize ve milletimizin iradesine sahip çıktık. Bütün Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi ortakları olarak canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasimize sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum.
Kamuoyunun da yakından bildiği üzere paralel kumpas, 2006 yılından 2011 yılı sonlarına kadar Kooperatifimiz üzerinde de çeşitli oyunlar oynamış,  Adapazarı Şeker Fabrikası, Kooperatifimize kurulan baskı neticesinde paralel yapının bankası olan Bank Asya’ya devredilmek zorunda kalınmıştır.

Paralel yapının Hükümetimizce terör örgütü olarak belirlenmesinden sonra bir kısım ulusal ve yerel basın kuruluşları, Kooperatifimize oynanan bu oyunları, Adapazarı Şeker Fabrikasının elimizden nasıl alındığını yazdı.
Biz de dilimiz döndüğünce devlet büyüklerimize, milletvekillerimize bu hususu izah edip şikâyetlerimizi dile getirdik.
Devletimize, bütünlüğümüze bayrağımıza dahi oyunlar oynayan bu paralel yapının, elimizden çeşitli oyunlarla aldığı Fabrikamızı geri istiyoruz.  
 S.S. Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi ve çiftçilerimiz olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin,  demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor; demokrasimize, hukuk düzenine, Vatanımıza sahip çıkma adına şehit olan kahraman Türk askerimize, kahraman emniyet mensuplarımıza ve içerisinde çok sayıda gencimizin de bulunduğu kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarına Yüce Allah'tan rahmet, değerli aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.