Batman Kozluk’ta şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli Pülümür’de şehit olan Sınıf Öğretmeni Necmettin Yılmaz, Sakarya’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Terör şehidi öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz ile tüm şehit öğretmenlerin ruhlarına gönderilmek üzere İmam Hatip Liselerinde hatim okutuldu. İndirilen hatimlerin duası Orhan Camii’nde Yatsı Namazı sonrası eğitimcilerin katılımıyla yapıldı. Şehit öğretmenler için ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Gününde lokma döküldü.

Şehit öğretmenleri anmak amacıyla şehrin belirli noktalarındaki bilboardlara “Sakarya eğitim şehitlerini minnetle anıyor. Eli silah tutanlar, eli kalem tutanlardan korktular, korkuyorlar, korkacaklar…! Mekanlarınız cennet olsun öğretmenlerimiz…” ifadelerinin yer aldığı afişler asıldı.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında ise eğitim şehidi öğretmenlerin aileleriyle yapılan telefon görüşmeleri görüntülü olarak sunuldu. Şehit öğretmenlerin babaları, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sakaryalı tüm öğretmenlere Öğretmenler Günündeki bu duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ettiler. Şehit babaları Sakaryalı öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını ve topluma faydalı birer insan olmalarını istediler.