Sakarya’da çeşitli kurumlarda görev yapan Siyasal Vakfı üyeleri, ülke gündemini değerlendirmek üzere ANAR Araştırma Şirketi Başkanı İbrahim Uslu’yu ağırladı.

Uslu, her alanda önemli başarılara imza atan İstanbul Siyasal mezunlarının Sakarya’da önemli görevler üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Siyasal Vakfı Sakarya Sorumlusu Veysel Çıplak ise, ANAR Araştırma Merkezi’nin kamuoyuna objektif ve doğru bilgi sağlama gibi önemli bir rolü ustalıkla yerine getirdiğini belirterek İbrahim Uslu’ya teşekkür etti.

Sakarya’da çeşitli kurumlarda görev yapan Siyasal Vakfı üyeleri, ülke gündemini değerlendirmek üzere ANAR Araştırma Şirketi Başkanı İbrahim Uslu’yu ağırladı. Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vakıfbank Adapazarı Şube Müdürü Ahmet Şahin, İç Denetçi Rıza Ünsal, TÜVASAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran, Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümü Hocaları M. Emin Altundemir, Tuncay Yılmaz, Özgür Pehlivan gibi mezunlar katıldı. Kocaeli’ de bulunan mezunların da ilgi gösterdiği toplantıya İstanbul Siyasal Mezunları Kocaeli Grubu Başkanı ve İzaydaş Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş ile birlikte Mücahit Bıyıkoğlu, H. Ali Eren, Ömer Gezer, Nazır Esirci ile birlikte Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp gibi bürokratlar da toplantıya katıldı.

Siyasal Vakfı Sakarya Grubu Sorumlusu Veysel Çıplak yaptığı konuşmada, mezunlar arasındaki birlikteliği artırmak ve çevreye katma değer sağlayacak faaliyetlerde bulunmak amacıyla diğer illerdeki mezunlar gibi bir araya gelindiğini belirtti. İlk olarak sosyal, ekonomik, siyasal alan araştırması yapan ANAR Araştırma Merkezi Başkanı’nı misafir ettiklerini belirten Çıplak, kamuoyuna objektif ve doğru bilgi sağlamanın önemli olduğunu, bu açıdan araştırma merkezlerinin önemli rolleri yerine getirdiğini ifade etti.

ANAR Araştırma Merkezi Başkanı İbrahim Uslu Sakarya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her alanda önemli başarılara imza atan mezunların burada da önemli görevler üstlenmesinin kendisini mutlu ettiğini ve Sakarya’ya da önemli katkılar yapacağına inandığını belirtti. ANAR olarak ülke gündemini uzun zamandır periyodik olarak takip etmeye çalıştıklarını belirten Uslu, son yıllarda ülkemizde ciddi değişim ve dönüşümlerin yaşandığını, bu dönüşümlerin ise halka yansımasının memnuniyeti artırdığını söyledi. Terör gibi çok önemli bir sorunla mücadele edildiği ve önemli kaynakların bu soruna aktarıldığı bir dönemde bile halkın önemli kısmının kamu hizmetlerinde duyduğu memnuniyetin, doğru işlerin yapıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Terör olaylarına da değinen Uslu, yapılan araştırmalarda kimsenin vatandaşları birbirinden ayırmaya gücünün yetmeyeceğini bizatihi şahit olduğunu, “ayrı yaşarız” diyenlerin oranının % 5’i bile geçmediğini ve bu kesimin ise terörle döneminde doğmuş, yaş olarak daha genç kesimden oluştuğunu ifade etti.

Söyleşi sonunda İstanbul Siyasal mezunlarından Vakıfbank Adapazarı Şube Müdürü Ahmet Şahin’in Sakarya Nehri üzerindeki asma köprüde çektiği fotoğraf, ANAR Araştırma Şirketi Başkanı İbrahim Uslu’ya hediye edildi.