Prof. Dr. Çiğdem Dürüşken’in “Akademik Bilginin Tarihi” adlı programıyla bahar dönemi açılışını yapan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, Yaz ve Yönet Pratik Film Atölyesi, Günümüz Düşüncesinin Ana Sorunları ve Filozofları, Nota Okuma ve Yazma derslerini yeni katılımcılarıyla gerçekleştirdi.

Perde arkasındaki gizemli dünyayı anlattı

Yönetmen ve senarist Aybars Bora Kahyaoğlu tarafından gerçekleştirilen “Yaz ve Yönet Pratik Film Atölyesi” bahar döneminin ilk dersi oldu. Ders kapsamında katılımcılara film yapımının inceliklerinden bahseden Kahyaoğlu, Türk ve dünya sinemasından örnekler vererek sinemaseverlere perde arkasındaki gizemli dünyayı anlattı.

Düşünce sistemleri ve filozoflar konuşuldu

Akademide, Yaz ve Yönet Pratik Film Atölyesi’ni Prof. Dr. Cengiz Çakmak’ın “Günümüz Düşüncesinin Ana Sorunları ve Filozofları” dersi takip etti. Günümüz düşünce sistemlerinin temelindeki problemlerin tartışılması ekseninde ilerleyecek olan derste ilkçağ Yunan filozofları Sokrates, Platon, Aristoteles, Descartes, Kant gibi birçok filozofun temel kavramları tartışıldı.

Müzik eğitiminde temel bilgiler

SAÜ Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyesi olan Hacı Bekir Kurşunet tarafından gerçekleştirilen “Nota Okuma ve Yazma” dersinde ise başlangıç seviyesi nota ve ritim bilgisi üzerinde duruldu. Ayrıca Türk ve Dünya müziklerinden önemli eserlerin nota çözümlemesi de katılımcılarla birlikte yapıldı.