İl Genel Meclisinin Kasım ayı 10. Birleşimine İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ile İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci de katıldı.

Önergelerin olmadığı İl Genel Meclisi toplantısında sağlık yatırımları ve müdürlüğün çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci tarafından melis üyelerine bilgi verildi.

Murat Alemdar’ın sağlık sorunları nedeniyle Değirmenci tarafından yapılan konuşmada, özellikle ambulans sıkıntısına dikkat çekildi. Değirmenci, “Müdürlük olarak sıkıntı çektiğimiz konulardan bir tanesi de ambulanstır. Sakarya’da 20 tane istasyonumuz var. Dün itibariyle Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün katılımıyla 2 tane daha istasyon açtık. Nüfus artışının görüldüğü ilimizde ambulanslarımız yetersiz kalıyor. İl Özel İdaresinden de ambulans konusunda yardım istiyoruz. Her yapılan bağışa karşılık 1 ambulans alınacak. 10 ambulansa daha ihtiyacımız var. Bunun yanında yaş olarak eski olan 10 ambulansı da yenilemek istiyoruz” dedi.

2013 yılında sağlık istasyonu hazır

Kocaali’de kurulacak olan sağlık istasyonundan da bahseden İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci, “Kocaali’nin sağlık istasyonu Devlet Hastanesi önünde bulunan lojmanın 1. katında kurulacak. Burayı düzenledik. 2013 yılına hazır olacak. Bu yönde yatırımlarımız var” diye konuştu.

Karasu Devlet Hastanesi

Karasu ilçesinde yeni açılacak olan Devlet Hastanesi hakkında da konuşan Değirmenci, “Mevcut bir hastanemiz var ama daha kapsamlı hastane yapılıyor. Karasu Devlet Hastanesinin 2013 yılının Mart ayında bitmesi planlanıyor. Bu yöndeki çalışmalarımızı da hızlandırdık “ dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmenci’nin sunumunun ardından Bütçe Komisyonlarının görüşülmesi için toplantıya ara verildi./ Remzi ŞİMŞEK