Toçoğlu, “Hemşerilerimize söz verdiğimiz gibi çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bir yandan tüm ilçelerimize sağlıklı içmesuyu ulaştırırken bir yandan da şehrimizin kanalizasyon ağını genişletiyoruz. Hamdolsun bu kapsamda önemli bir çalışmayı daha neticelendirdik. Kısa süre içerisinde Pamukova ilçemizde sağlam kanalizasyon ağı oluşturduk” dedi.

Atıksuya 22 milyon

İlçede başlatılan 22 milyonluk kanalizasyon yatırımının tamamlandığını belirten Toçoğlu, “İlçemiz için yaklaşık 77 kilometrelik kanalizasyon hattı projelendirmiştik. Hamdolsun bu çalışmamızı tamamladık. İlçemizin atıksuları tamamlanan hatla, inşasına başladığımız Pamukova-Geyve Ortak Atıksu Arıtma Tesisleri’ne ulaşacak. Tesislere ulaşacak atıksular, en ileri teknoloji ile arıtılacak ve doğal ortama deşarj edilecek. Bu sayede hemşerilerimiz hem daha sağlıklı bir çevreye kavuşacak hem de Sakarya Nehri daha temiz akacak” diye konuştu.

82 kilometre içme suyu hattı

Pamukova içmesuyu çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladığımız Pamukova için şimdi de içmesuyu çalışmalarını başlatıyoruz. Projemizin ihalesi yapıldı. İlçemize 82 kilometrelik içmesuyu hattının yanı sıra 4 içmesuyu deposu inşa edeceğiz. İnşallah içmesuyu yatırımlarımızı da kısa süre içerisinde başlatacağız. Uzun yıllar hemşerilerimizin hizmetinde olacak yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah el birliğiyle ilçelerimizin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.