Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Karapürçek için müjdesini verdiği yeni altyapı yatırımı için gerekli protokoller imzalandı. 33 milyonluk projede ihale ve protokol sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Karapürçek ilçemize 33 milyon liralık yatırım yaparak 128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceğiz. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak. Projemiz tamamlandığında Karapürçekli hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Altyapı geleceğine garanti
Karapürçek’i sağlam altyapı ile buluşturacak projede çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mızın altyapı geleceğini garanti altına almak için planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Karapürçek ilçemize hizmet sunacak içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. Şimdi ise ihalemizi kazanan firma yetkilileri ile bir araya gelerek, projemizin sözleşmesini imzaladık. İnşallah kısa süre içerisinde projemizde çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı.


 
Toplam 212 kilometre hat
Başkan Toçoğlu, “İnşallah hayata geçireceğimiz projeyle Karapürçek ilçemiz modern bir altyapıyla buluşmuş olacak. İlçemize inşa edeceğimiz 128 kilometrelik içmesuyu hattı ve bir adet içmesuyu deposu ile hemşerilerimize sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştıracağız. Ayrıca ilçemizin atıksu sorununu ortadan kaldıracağız. 80 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek bu hattı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre edeceğiz. Ek olarak inşa edeceğimiz 4 kilometrelik yağmur suyu hattı ile de ilçemizin yağmursuyu ağını güçlendireceğiz” dedi.
 
Çalışmalar başlıyor
Başkan Toçoğlu’nun değerlendirmelerinin ardından protokol için imzalar atıldı. Başkan Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve yüklenici firma yetkilileri tarafından projede inşa çalışmalarının başlatılması için son işlem de böylece gerçekleştirilmiş oldu. Programın sonunda ise Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Karapürçek’te gerçekleştirilecek yatırımdan ötürü Başkan Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür etti.