Onları “eyleme” zorlayan şey ise Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuşmalarından sonra “hizmet” alamamaları.

Açık bir ifade ile Altındereliler mahalle olmaktan hiç de memnun değil. Onlara göre Büyükşehir Belediyesi yeterince “hizmet” veremiyor…

Aslına bakarsanız “eylem” sırasında Altınderelilerin dile getirdikleri istekler de öyle aman aman şeyler değil.

Dertleri, çocuklarının okul servislerinin iptal edilmesi, kanalizasyonu olmayan bir yerde “atık su parasının” alınması ve su faturalarının yüksek gelmesi gibi konular.

Gerçi okul servisinin iptal edilmesi belediyelerle ilgili bir konu değil. Bu tamamen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tasarrufunda.

Su faturalarının yüksek gelmesi konusunda da yapacak çok fazla bir şey yok. Nitekim bir fiyat belirlenir ve her mahalle için geçerli olur.

Ancak kanalizasyonu olmayan bir yerde “atık su parası” tahsil etmek gibi bir uygulamayı anlamak hiç de kolay değil…

Bir kere adı ister Altındere olsun isterse başka bir şey, bu zamanda “kanalizasyonu” olmayan bir mahalle olduğunu duymak bile tuhafıma gitti.

Diğer iki konu bir yana Altındereliler sırf kanalizasyon konusunda birlik olup her daim “eylem” yapsa sonuna kadar haklılar.

Nitekim Sakarya’nın en büyük ilçelerinden birinin mahallesinde hala daha “kanalizasyon” olmamasının bana göre izah edilecek tarafı yoktur.

Belediyelerin asli görevleri arasında yer alan “kanalizasyon” hizmetlerinin bugüne kadar yapılmaması açıkça bir “hizmet” kusurudur…

Yine de Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ı olay yerine giderek “eylemcilere” destek olduğu için kutluyorum.

Bu anlamda Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Sakarya’da görev yapan birçok belediye başkanına örnek oldu diyebilirim.

Nitekim bu tür “eylemleri” duyup da vatandaşın yanına gidip onlara destek olup sonra da şikâyetlerini dinlemek pek alışılmış bir iş değildir.

Genelde bu tür “eylemlerde” olay yerine önce ilgili belediyenin “zabıta” ekibi gönderilir buna rağmen dağılma olmazsa emniyet güçleri devreye sokulur.

Sonunda da “eylem” yapan vatandaşların bir şekilde dağılımı sağlanır. Böylelikle mesele de kökünden halledilmiş olurdu…

Uzun lafın kısası Altındere’de yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla “hizmet” alabilmek adına “eylem” yaptı.

Siz bir mahalleye hala daha “kanalizasyon” götüremeyip üstüne bir de dalga geçer gibi  “atık su parası” alırsanız o insanlara haksızlık etmiş olursunuz.

Bence “Altındereliler haklı.” Onlara kızıp cezalandırmak yerine Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan gibi gidip şikâyetlerini dinleyin. Tabi zahmet olmazsa…