Osmanağa Mahallesi Altındere - Çamlıça yolunu kısa süreliğine kapatan kalabalık, Jandarma ekiplerinin müdahalesi sonrası yolu yeniden açtı. Osmanağa Mahallesi sakinleri adına basın açıklaması yapan Ergün Kalyoncu, başta eğitim sorunu olmak üzere yaşadıkları sıkıntıları yetkililere duyurmak ve çözüm bulunması için eylem yaptıklarını ifade etti.

Yaklaşık 100 kişinin toplandığı eylemde Ergün Kalyoncu eylemciler adına yaptığı basın açıklamasında, Akyazı bölgesinden milletvekili olmadığını belirterek, mevcut vekillere de ulaşamadıklarını söyledi.

Altındere’ye hizmet gelmediğinden şikayetçi olan Kalyoncu, “Altındere büyükşehire bağlandı ama hiç hizmet gelmiyor. Belediyemiz elimizden alındı. Taş yerinde ağırdır. Sanmayın ki burayı daha iyi hizmet alalım diye büyükşehire bağladılar. Oyları bir yere toplayarak ola ki kaybedecekleri yerleri kazanmak için burası büyükşehire bağlandı” diye konuştu.

Eğitim konusunda da sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Kalyoncu, maddi durumu iyi olmadığı için Altındere’den Akyazı’ya gidemeyen öğrenci sayısının 312 olduğunu belirtti. Kalyoncu, öğrenci servislerinin ücret olmasını dile getirirken, Altındere’deki fındık bahçelerine elektrik çekilmesi yönünde talepleri olduğunu da söyledi.  

Vatandaşlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. / www.akyazihaber.com