Merhum Bekir Coşkun hocanın isminin verildiği 4-6 yaş arası Kur’an kursu Kaymakam Vekili İlyas Memiş, Akyazı Belediye Başkan Vekili Mehmet Çakmak, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Recep Özdemir, Akyazı Halk Eğitim Müdürü Dursun Ali Yaman, Akyazı Gazi Süleyman Paşa camii emekli imamı Kurra Hafız Hüseyin Harputoğlu hoca ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile yapılan törenle ve edilen dualar ile hizmete açıldı.  
Açılış öncesinde okunan Ku’ran-ı Kerim tilavetlerinin ardından Gazi Süleyman Paşa Camii emekli imamı Kurra Hafızı Hüseyin Harputoğlu selamlama konuşması yaptı. Harputoğlu hoca konuşmasında Kur’an kurslarının öneminden bahsetti. Harputoğlu, “Kur’an kurslarının olmadığı bir ülkede ya da ilçede yetişen çocukların gelecekte her türlü kötülüklere bulaşma ya da meyil etme ihtimali fazladır. Bu nedenle Kur’an Kursları çok çok önemlidir. Burada yetişen çocuklar Allah yolundan gider, o ipe sımsıkı sarılır. İnşallah bu tür kurslarımız ilçe genelinde ve ülkemiz genelinde daha da yaygınlaşır. Kursumuz Akyazı’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Selamlama konuşmasının ardından Harputoğlu, dua ettirdi.


Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli de konuşmasında, “Öncelikle burada bu güzel Kur’an kursunun bu eğitim yuvasının açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnsanlar hayır işlerinde birbirleri ile yarışmalılar. Eğer bizlerde bir hayır yapmak istiyorsak bu kuran kurslarının yayılmasında, gelişmesinde ve içerisinde eğitim alan çocukların desteklenmesinde çaba göstermeliyiz. Allah burada emeği geçen herkesin amellerini kabul etsin Akyazı’ya hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Açılışın ardından tüm protokol üyeleri Kur’an kursunun içerisini ziyaret ederek minik öğrencilerle sohbet ettiler. Kurs ziyaretinin ardından Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan Aşure açılışa katılan tüm misafirlere ve protokol üyelerine ikram edildi.