Akgün Altuğ mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak, darbenin ötesinde bir girişimdi. O gece Fetö terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. SATSO Camiası ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı net tavır gösterdiler. 
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.
Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz.
Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet, demokrasisi için bu bedeli ödeyebilir. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için terör örgütleriyle mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir.
Çok açık ifade ediyoruz ki; Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Şimdi seçimden sonra yine atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.
Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz.”