Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 4 ilave gündem maddesi ile birlikte 59 madde görüşülerek karara bağlandı.

Kudüs Caddesi

Başkan Toçoğlu, “Eski Yenicamii Bulvarı üzerinde Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inşa ettik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın buranın işletme hususunda bir talebi oldu. İnşallah yeni merkezimiz engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşamlarına kolaylık getirecek. Ali Necdet Güven Caddesi’nin ismini de Kudüs Caddesi olarak değiştirdik. Hassasiyetlerinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Meclis Gündemi

Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda; 1 ve 25. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan, 26. madde ise Hukuk Komisyonu’ndan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. 27 ile 44. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi. 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ve 53. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. MHP’den istifa eden iki meclis üyesinin yerine Tarım Komisyonuna Hacı Rüstem Pirimoğlu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna İlhan Filiz getirildi. 55. madde kapsamında denetim komisyonu teşekkülüne Turan İmamoğlu, Mahmut Nedim Alkan, Abdurrahim Atmaca, Enver Çelik ve Murat Öz seçildi. 56, 57, 58 ve 59. maddeler oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. MHP’li meclis üyesi Sebati Koçsar’ın istifasının ardından Geyve AK Parti Meclis Üyesi Zeki Güneri Büyükşehir Meclis Üyesi oldu.