Ziyaretlerde Yavuz ve Tever’e; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli eşlik etti.

Gün boyu süren ziyaretlerle ilgili bilgi veren Yavuz; “TBMM çalışmalarına ara verdi. Bayram tatili de bitti. Bu süreci çok yoğun bir şekilde çalışarak geçirmek istiyoruz. Çarşı, pazar, esnaf, STK, oda, borsa, dernek, her kapıyı çalarak hemşehrilerimizle buluşup uzun uzun hasbihal edeceğiz. Bugün tüm gün Serdivan ilçemizdeyiz” dedi.

Farklılıkların uyumu
Serdivan’ın tam bir Türkiye mozaiği olduğunu sözlerine ekleyen Yavuz,
“Farklılıkların bir arada nasıl uyum içinde yaşadığının en güzel örneklerinden biri Serdivan’dır. Belediyemizin yatırımlarıyla yaşam kalitesi oldukça yükselmiş, vatandaşlarımızın yaşamak için tercih ettiği noktalardan biri olmuştur” diye konuştu.

Heyet, ilk olarak Serdivan Muhtarlar Derneği’nde 24 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aktarılan talep ve önerileri tek tek not ettiklerini belirten Yavuz, bu taleplerin çözümü noktasında da sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, muhtarlarla bir araya gelmenin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek; “Çözüm ortağımız olan muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışmaya, ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından heyet, sırasıyla Serdivan Bosna-Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Uhud Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Serdivan Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dernek ziyaretlerinin ardından Ali İhsan Yavuz ve beraberindekiler; Kazımpaşa, Reşadiye ve Hamitabat Mahallerini gezerek vatandaşlarla buluştu. Bölge esnaflarının dükkânlarına misafir olan Yavuz ve Tever hayırlı işler dileğinde bulundu.


Hasbihal ettiler     
Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz; Serdivan’daki program kapsamında, İl Başkanı Yunus Tever, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve İlçe Başkanı Burak Erken’le birlikte önceki dönem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Serdivan Aile Çay Bahçesi’nde bir araya geldi. Sohbet öncesi çay bahçesindeki masaları da tek tek ziyaret eden Yavuz, gençlerin çay içtikleri masaya da misafir olarak birlikte sohbet etti. Fatih Camii’nin gölgesinde bir araya geldiklerini belirten AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever de geçmişi yâd ederek hasbihalde bulunduklarını söyledi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’la birlikte İl Başkanı Yunus Tever’i, Serdivan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Yusuf Alemdar ise; tüm çalışmaların temelinde bu istişare kültürünün ve ortak aklın yer aldığını söyledi.