Cumhuriyet Gazetesi, beş valinin FETÖ soruşturması kapsamında pasaportunun iptal edildiğine dair bir haber yaptı. Ancak haberin yalan olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla ortaya çıktı. Haberde adı geçen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, A Haber'e konuştu. Vali Coş, FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine algı operasyonu yapılmak istendiğini söyledi.
Vali Coş, “Söz konusu yayın organının FETÖ'nün çeşitli algı operasyonları için yararlandığı bir gazete olduğuna dair kamuoyunda güçlü bir kanaat var. Bu söz konusu yayın organı sürekli bizim hakkımızda itibarsızlaştırmaya yönelik, yalan haber yapmaya yönelik faaliyetlerde bulunmakta. Nitekim bugüne kadar biz bu yayın organı hakkında 7 tane haberi ile ilgili olarak mahkeme zoruyla tekzip yayınlattık. Yalan haberlerine, algı operasyonlarına taviz vermeyen kararlı yaklaşımlarımız nedeniyle kin ve intikam duygusu içerisinde hareket edildiğini tahmin ediyorum” dedi.

FETÖ’nün yapmaya çalıştığı bir çok eyleme de izin vermediklerinin altını çizen Vali Hüseyin Avni Coş, “Bundan dolayı FETÖ'nün de bizimle ilgili olarak husumeti vardır. Sadece FETÖ'nün değil bütün terör örgütlerine karşı tavizsiz duruş sergiliyoruz. Valiliğimizi işgal eden darbecilerin komutanı olan şahsın burada bize yönelik olarak O MİT tırlarını durdurma operasyonuna engel olan Vali nerede? Onun hesabını sormaya geldik. O vali nerede? Vuracağım onu' şeklinde sözlerle bizim gıyabımızda husumetini, kin ve intikam duygularını örgütün bize bakış açısını ortaya koymuştur. Ne yapılırsa yapılsın FETÖ ile mücadeleye devam edilecek” diye konuştu.