Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Üniversitesi Maliye Topluluğu’nun davetlisi olarak, öğrencilere konferans verdi. Sakarya Üniversitesi Kültür Sanat Mekezi’nde gerçekleşen ‘’Yerel Yönetimler Konferansları: İlçe Belediyeleri’’ konulu konferansa katılan Yusuf Alemdar, öğrencilere belediyeleri tanımlayarak, hem teorikte, hem de pratikte belediyeciliğin ne olduğunu anlattı.

SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, Kocaeli Defterdarı ve Maliye Bölümü konuk öğretim üyesi Süleyman Dal, öğretim üyesi Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Maliye Bölümü araştırma görevlisi ve topluluk başkanı Gonca Güngör, Arş. Gör. Kadriye İzgi Şahbaz, Arş. Gör. Tunç İnce ve Maliye topluluğu öğrenci başkanı Musa Keleş’in de hazır bulunduğu ve iki bölüm halinde gerçekleşen konferansa öğrenciler de büyük ilgi gösterdiler.

SAÜ Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran öğrencilere belediye, belediye yatırımları, belediyede yönetim şekli, bütçe hazırlama ve yatırım yapma gibi teorik konularda açıklamalı bilgiler veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yatırımlara da değinerek, ilçenin yapılanma stratejisini eğitim, sağlık, ticaret,  kongre ve kültür merkezi olarak belirlediklerini belirterek, sosyal, kültürel ve eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.  Konferans sırasında öğrencilere de bir müjde veren Başkan Alemdar, yakında ilçede kalan öğrencilere indirimli alışveriş yapma imkanı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Başkan Alemdar, konferans sonunda öğrencileri  kırmayarak, birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.