Toplantının açılış konuşmasını yapan Şura Başkanı Yavuz Deniz, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Sakaryaspor Eski Başkanı Nihat Ayyıldız için başsağlığı dileğinde bulunarak “Adapazarı için kıymetli bir arkadaşımızı kaybettik. Allah mekanını cennet eylesin. İnşallah hizmetlerinin karşılığını öbür dünyada alır” dedi.

"Fikir olarak zengin, bir o kadar da birikimli bir konsey"

Şura toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sakarya Kent Şurası, fikir olarak zengin bir o kadar da birikimli bir konsey. Buradaki ekibin içerisinde, hem yerel yönetimleri hem de devletin işleyiş organlarını çok iyi bilen, milletimize yıllarca hizmet etmiş çok değerli büyüklerimiz var. Biz de sizlerden gördüklerimizi ve öğrendiklerimizi düşünce dağarcığımıza katarak elimizden geldiğince çalışmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Asıl biz onlara minnettarız"

Serdivan’daki değişimin anlık olmadığının altını çizen Başkan Alemdar, “Bir bölge önce birileri tarafından kabullenilir, sahiplenilir. Orada yaşam başlar. O bölgede yaşamaya başlayan insanlar bazı şeylere ihtiyaç duydukça ve bu ihtiyaçları da çeşitlendikçe orada değişim başlar. Dolayısıyla Serdivan’da da bir şeyler değişti. Ama bu değişim dünden bugüne ve bir anda olan bir değişim değil. Her aşaması planlanmış, ince eleyip sık dokunarak atılan adımlar sayesinde Serdivan bugünkü konumuna ulaşmıştır. Bu bağlamda Serdivan’ı ilk yurt edinen ve sahiplenenlere de minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca ilçemizin büyümesi ve gelişimi noktasında emek veren, bizlerden önce görev yapmış tüm büyüklerimize de buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

"Her ayrıntıyı hesaplayarak hareket ediyoruz"

Şura üyelerinin yönelttiği sorulara da cevap veren Alemdar, Şelale Park ile ilgili olarak fizibilite çalışmalarının titizlikle yapıldığını ve tüm ayrıntıların planlanması ile birlikte projeye başlanıldığını ifade ederek, “Şelale Park’ta yürütülen tüm çalışmalar olması gerektiği koşullar çerçevesinde ilerliyor. Serdivanlı hemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layık. İnşallah tamamlandığında Serdivan Şelale Park herkesin yeni buluşma noktası olacak” diye konuştu.