Kara Kuvvetleri 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı Fabrika Komutanı Albay Sinan Eren ve beraberindeki heyetin programının bölümünde Sakarya Teknokent ve ar-ge firmaları ziyaret edildi. Ardından sırasıyla Biyomedikal Laboratuvarı, Metalurji ve Makine Mühendisliği, Merkezi Laboratuvar, Termal Sprey Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (TESLAB) ve Biyomedikal, Manyetik, Yarıiletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Albay Sinan Eren ve beraberindekiler, Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla askeri araç ve teçhizatların kullanımında sanal gerçeklilik etkisinin artırılarak, kullanım ve öğrenme kolaylığı sağlanabilecek projeler, yakıtların tekrar geri kazanımları ile askeri ürünlerin malzeme sağlamlıkları alanında mevcut projelerin değerlendirilmesi ve askeri projelerin sanal tehditlerine karşı yapılabilecek siber saldırıların önlenmesi gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.



Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlılığının azaltılması bizler için mutluluk vericidir. Ar-Ge ve teknoloji tabanlı çalışmalarımızla savunma sanayisinin gelişimi çok hızlı olacaktır. Dünya ülkeleri ile bu konuda ticarileştirme anlaşması yaparak, 2023 ekonomik hedeflerimize de ulaşabileceğiz” dedi.
SAÜ ve Sakarya Teknokent olarak ar-ge çalışmalarına her daim destek verebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Engin, çalışmalarda araştırma alt yapılarının da kullanılabileceğini vurguladı.