Alaylı’ya ait facebook hesabının şifresini kıran kişi ya da kişilerin, çok sayıdaki kişiyi de internet üzerinden dolandırdığı bildirildi.

Şifresinin çalındığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Yakup Alaylı, listesinde yeralan ve dolandırılan dostlarından hem özür diledi, hem de helâllik istedi. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri şifreyi kıran kişi veya kişileri arama çalışmalarını başlatırken, facebook listesindeki arkadaşlarını sık sık şifre değiştirmesi konusunda uyaran Alaylı, sosyal medyadan şunları yazdı:

“Özür diliyorum”

“Pek kıymetli sosyal medya arkadaşlarım,
Dün Facebook hesabım kötü amaçlar güden bir grubun eline geçerek sizlerin ve benim mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. Oluşan bu talihsiz durum için sizlerden özür diliyorum. 

“Emniyet’e minnettarım”

Başta Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekibine göstermiş olduğu hassasiyet, ilgi ve alakasından dolayı şükranlarımı ve minnet duygularımı iletmek istiyorum.

“Hakkınızı helâl edin”

Ayrıca gerek iş yerimden, gerekse cep telefonumdan bana ulaşarak beni uyarmaya çalışan tüm değerli dostlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Süreç boyunca mağduriyet yaşayan tüm sosyal medya arkadaşlarımın haklarını helal etmesini diliyorum. 

“Titizlikle çalışıyorlar”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele bürosunun konu üzerine titizlikle çalıştığını ve en kısa zamanda sonuca ulaşacağından hiç şüphe duymadığımı sizlere bildirmek isterim.

“Şifrenizi sık sık değiştirin”

Sizlerin de bu gibi mağduriyetler yaşamaması için Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Bürosunun tavsiyelerini dikkate almasını öneririm. En büyük tedbirlerden biri mail ve sosyal medya hesaplarına ait şifrelerinizi sık değiştirmeniz yönündedir.”

İşte dolandırıcıların taktiği

Son günlerde bir çok kişinin başına gelen bu olay facebook kullanıcılarını mağdur ederken, dolandırıcıların, kişilerin facebook şifresini kırdığı, ardından messengerden listede yer alanlarla sohbet ederek, önce cep telefonlarını istediği, ardından “sana hediye göndermek istiyorum” deyip, telefonuna gelecek olan kodu onaylamalarını ve “Evet” yazmalarını istediği öğrenildi. Listesindeki arkadaşına güvendiği için, telefonuna gelen mesajı “Evet” yazıp onaylayanların belli bir ücreti ödemek zorunda bırakıldıkları ve böylece dolandırıldıkları ifade edildi. (Haber Hülya SÜRÜCÜ)