29 Kasım 2016'da Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmiş birçok öğrenci de yaralı kurtulmuştu.  Yangında ihmali bulunan aralarında dernek yöneticileri, yurt müdürünün de bulunduğu ileri sürülen 7 kişi bugün hakim karşısına çıktı.
Adana’nın Kozan ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davaya birçok ilden gelen Baro Başkanları ile birlikte Sakarya Barosu adına Başkan Av. Zafer Kazan da katıldı.



“Tanrı bizi affetmesin”
“Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile açılan dava duruşmasında söz alan Başkan Kazan, “Çocuklarımızı cehalet yaktı, denetimsizlik yaktı, sahipsizlik yaktı. Devletin çocuklarımızı tarikatlara terk etmesi yaktı. Hepimiz sorumluyuz, hepimiz suçluyuz. Çocuklarımızı bu sorumsuzluk yaktı. Verilecek ceza ne olursa olsun yürekleri yanan annelerin, babaların vicdanını tatmin etmeyecektir. İhmaller gün gibi ortadadır. Her yeri ahşap olan, polyester halı ile kaplı olan, yangın merdiveni kilitli olan, yurdu denetlemesi gereken kişilerin yurdu denetlemek yerine aileleri çocuklarını bu yurda göndermesi için teşvik ettiği bir yurt ile karşı karşıyayız. Çocuklarımız göz göre göre yanarak can verdi. Aileler 'bize devlet destekli bir yurt dediler para istemediler' diyor, 'ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürü bizi bu yurda yönlendirdi biz de devlete güvendik. Kızlarımızı bu yurda verdik, başka verecek bir yer bulamadık' diyor. Affedilmez hatalar var, Tanrı bizi affetmesin" diyerek yaşanan acılar karşısında isyan etti. Başkan Kazan, sorumluların cezalandırılması için tüm barolar ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.